Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.comMeubels Woonkamer inspiratie

Onze meubel van Depot Rotterdam!

Een tijdje geleden schreef ik over de TV meubel die overloopt naar een vaste bank. Het moest een meubel zijn, die van de woonkamer helemaal doorloopt tot de eettafel naast de keuken. In de woonkamer wordt het als TV meubel gebruikt, terwijl het bij de eettafel functioneert als vaste bank. We hebben verschillende mogelijkheden bekeken. Eerst hadden we zelf een ontwerp gemaakt en door een timmerman een offerte laten maken. We zijn ook naar een meubelontwerper gegaan. Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor onze favoriete designwinkel in Rotterdam, namelijk Depot Rotterdam!

Tv meubel vaste bank Depot Rotterdam

Ontwerpstudio, showroom én huiscollectie

Depot Rotterdam is ontwerpstudio gelegen aan de Pannekoekstraat. Ze hebben een showroom waar je terecht kunt voor een mooie selectie designmeubels en accessoires van zowel bekende als minder bekende merken. Daarnaast hebben ze ook een eigen huiscollectie ontwikkeld. En in hun portfolio kan je ook zien dat ze super inspirerende maatwerk projecten hebben gerealiseerd.

Tv meubel vaste bank Depot Rotterdam

Modulaire kasten

De huiscollectie van Depot bestaat uit modulaire kasten, die je helemaal zelf naar wens kunt samenstellen. Naast verschillende formaten en kleuren, kan je ook kiezen uit schuifdeurtjes, pushlades, opbergbakken en open planken. Het is mogelijk om één kastje te nemen, die je bijvoorbeeld gebruikt als nachtkastje naast je bed, maar het is dus ook mogelijk om een super uitgebreide grote TV meubel te creëren, die overloopt naar een vaste bank. Omdat wij tóch ook specifieke wensen hadden, hebben wij gekozen voor een combinatie van deze modulaire kastjes uit de huiscollectie én een stukje maatwerk.

Tv meubel vaste bank Depot Rotterdam

Stukje maatwerk

In totaal hebben we gekozen voor zeven modulaire kastjes. Twee open kastjes met open planken, twee kastjes met pushlades, twee kastjes met schuiflades, en één volledig open kastje. Het stukje vaste bank bij de eettafel is maatwerk. Deze vaste bank heeft dezelfde hoogte als de modulaire kastjes, maar heeft een lengte van 275cm. We wilden deze op maat laten maken, omdat we een klepbank wilden hebben met extra opbergruimte. Op de bank hebben we bovendien een mooie op maat gemaakte zitkussen geplaatst.

Tv meubel vaste bank Depot Rotterdam

TV meubel, vaste bank én speelgoedkast

Doordat de buitenkant van alle kastjes dezelfde taupe kleur hebben (gecombineerd met groene deurtjes), lijkt het op één lange meubel van bijna acht meter. Dit effect wordt bovendien versterkt door dat alles kastjes, inclusief de klepbank, aan elkaar vastgemaakt zijn. We zijn super blij met het resultaat. Met de TV meubel, de vaste bank bij de eettafel, maar ook met de pushlades en schuifdeur kastjes, die we momenteel gebruiken voor het opbergen van al het speelgoed.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou


You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply