Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Wil je een industriële stijl geven aan jouw tuin? Hier zijn enkele tips!


De industriële stijl heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het is een stijl die zich kenmerkt door het gebruik van ruwe materialen, zoals beton, staal en hout. De stijl is stoer, robuust en past perfect in een moderne omgeving. Maar wist je dat je deze stijl ook heel goed kunt toepassen in jouw tuin? In dit artikel geven we enkele tips hoe je een industriële stijl kunt geven aan jouw tuin.

Tip 1: Kies voor beton

Beton is een belangrijk element in de industriële stijl. Het is stoer, robuust en past perfect bij andere ruwe materialen zoals staal en hout. Beton is bovendien erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor betonnen plantenbakken of een betonnen terras. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor betonnen traptreden of een betonnen vijver.

Tip 2: Gebruik staal

Naast beton is staal ook een belangrijk element in de industriële stijl. Het is sterk, duurzaam en past perfect bij andere ruwe materialen zoals beton en hout. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor stalen tuinmeubelen of een stalen pergola. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor een stalen tuinhek of een stalen schutting.

In deze moderne tuin is een stoer industrieel tintje gecreëerd met een combinatie van een bakstenen muur, zwart staal, beton en hout.

In deze moderne tuin is een stoer industrieel tintje gecreëerd met een combinatie van een bakstenen muur, zwart staal, beton en hout.

Tip 3: Kies voor hout

Hout is natuurlijk materiaal en past perfect bij de ruwe materialen zoals beton en staal. Hout geeft bovendien warmte aan de tuin en zorgt voor een gezellige sfeer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten tuinmeubelen zoals industriële tuintafels met een houten tafelblad of een houten terras. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor een houten vlonder of een houten schutting.

Stoere industriële tuintafel van NJOJ.

Stoere industriële tuintafel van NJOJ.

Tip 4: Gebruik verlichting

Verlichting is belangrijk in elke tuin, maar bij de industriële stijl kun je hier extra op letten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor industriële lampen of lampen met een stoere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp met een metalen kap of een wandlamp met een robuuste uitstraling.

Tip 5: Kies voor groen

Hoewel de industriële stijl vooral draait om ruwe materialen, is groen ook belangrijk. Het zorgt voor een frisse uitstraling en zorgt voor een mooi contrast met de ruwe materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor grote plantenbakken met stoere planten zoals bamboe of grassen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor een groene muur of een groen dak.

Tip 6: Maak gebruik van accessoires

Accessoires zijn belangrijk in elke tuin, maar bij de industriële stijl kun je hier extra op letten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoere kussens of kussens met een ruwe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan kussens met een denim look of kussens met een lederen uitstraling. Ook kun je kiezen voor stoere plantenbakken of metalen potten.

Maak je eigen stoere tafel van steigerhout op wielen!

Maak je eigen stoere tafel van steigerhout op wielen!

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
Industriële woonkamer
12x Industriële deur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.