Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

aanzicht huis verbeteren tips
Geen categorie

Vijf tips om je huis aanzicht te verbeteren


Je huis is vanbinnen misschien een paleisje, maar wellicht word je toch een beetje verdrietig als je de buitenkant ziet. We besteden graag veel aandacht aan ons interieur, maar ons huis aanzicht wordt toch regelmatig een beetje verwaarloosd. Zonde! Met deze vijf tips ziet je huis er van buiten net zo leuk en gezellig uit als vanbinnen.

Hang de vlag uit

Een simpele, maar effectieve tip: koop een vlaggenstok voor aan de buitenmuur of een vlaggenmast voor in je tuin en hang de vlag uit. Dat kan de Nederlandse vlag zijn, maar dat is wellicht wat saai. Kies bijvoorbeeld voor de vlag van je provincie, de vlag van je favoriete voetbalclub of een regenboogvlag om je solidariteit met de LGBTQ-community uit te dragen.

Een mooie voortuin

Wellicht besteed je de meeste tijd in je achtertuin (als je die hebt), maar een mooie voortuin geeft net wat meer klasse aan je entree. Leg een leuk paadje aan naar de voordeur en plant wat bloemen of zet mooie plantenbakken neer. Houd het zo onderhoudsvrij mogelijk, zodat je met weinig moeite altijd een nette entree hebt. Dat wil zeggen: werk veel met tegels of grind, wat amper onderhoud kost aangezien je alleen eens in de zoveel tijd het onkruid hoeft te wieden en zet planten neer die lang mooi blijven. Als je niet echt groene vingers hebt: zet je planten dan in bakken, zodat ze elkaar niet overwoekeren.

aanzicht huis verbeteren mooie voortuin

Een bordje naast de deur

Veel mensen voelen een beetje weerstand bij een naambordje naast de deur, omdat het er toch een beetje kitsch uit ziet, maar wees nou eerlijk: eigenlijk is het ontzettend gezellig. Op toeristenmarkten worden ze vaak ter plekke met de hand gemaakt. Je kunt dan zelf een design en een tekst kiezen. Mega leuk om met het gezin een leuk bordje uit te zoeken voor naast de deur. Dan weten gasten ook direct in wat voor huis ze terechtkomen.

Een mooie brievenbus

Die standaard klep in de deur is maar saai! Doe eens gek en investeer in een leuke brievenbus. Zet bijvoorbeeld eens een echte ouderwetse brievenbus een paar meter bij je voordeur vandaan. Het ziet er leuk en rustiek uit en de postbode hoeft ook nog eens minder ver te lopen. Je kunt ook kiezen voor een cortenstaal brievenbus of zelfs een brievenbus waar pakketten in kunnen.

mooie brievenbus gevel

Hou het netjes

Misschien een open deur, maar hou de boel een beetje netjes. Niets is troostelozer dan thuiskomen bij een rommelig en smerig huis aanzicht. Zorg dus dat je tijd uittrekt om de voortuin bij te houden en regelmatig de ramen te lappen. Met een beetje inspanning ziet je huis er aan de buitenkant net zo gezellig uit als aan de binnenkant. Geen troosteloos gevoel meer wanneer je na een lange werkdag je eigen huis ziet opdoemen aan het einde van de straat.

Bekijk ook:
Zwarte gevel
10x Stalen voordeur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.