Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

hoe tv beugel kiezen
Wooninspiratie

Hoe kies je de beste tv muurbeugel?


Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun nieuwe televisie aan de muur te hangen, en daar zijn goede redenen voor. Het zorgt ervoor dat je meer ruimte overhoudt en je kamer er mooier uitziet. Als je tv op een standaard staat, kan hij al snel te groot en opdringerig lijken, maar als je hem aan de muur hangt, valt dat probleem weg. Bovendien voorkomt muurmontage gevaarlijke situaties, zoals dat de tv omvalt en kinderen gewond raken. Je moet wel de juiste muurbeugel tv kopen die geschikt is voor jouw tv en de inrichting van de kamer.

Check de specificaties

Voordat je een muurbeugel koopt, is het belangrijk om op een aantal specificaties te letten. Zorg ervoor dat de beugel geschikt is voor het formaat en gewicht van jouw televisie. Dit kun je vinden op de doos van de beugel of op de website van het merk. Ook moet je rekening houden met de muur waar je de tv wilt ophangen. De meeste beugels werken goed op houten muren en gipsplaten, maar als je een andere muur hebt, zoals pleisterwerk, beton of baksteen, heb je mogelijk een speciale beugel nodig. Controleer ook het VESA-patroon van je tv, dat aangeeft welke bevestigingsgaten je moet gebruiken. Deze informatie staat meestal in de handleiding van je tv of kun je online vinden. Zorg ervoor dat de beugel geschikt is voor het VESA-formaat van je tv, zodat je hem veilig kunt ophangen.

tv beugel hoek

Kies de juiste beugel

Je hebt verschillende opties, zoals vaste, kantelbare, zwenkbare en volledig beweegbare beugels. Een vaste beugel is handig als je recht voor de tv zit, terwijl een kantelbare beugel handig is als je de kijkhoek wilt aanpassen. Met een zwenkbare beugel kun je de tv vanuit verschillende hoeken bekijken, terwijl een volledig beweegbare beugel maximale flexibiliteit biedt. Kies een beugel die geschikt is voor jouw tv en de gewenste functionaliteit biedt. Zolang je een beugel kiest die compatibel is met jouw tv, zou deze naar verwachting goed moeten werken en je tv stevig vast moeten houden.

De installatie

Het is niet al te moeilijk om zelf een beugel aan de muur te installeren als je handig bent. Met behulp van een sjabloon kun je de juiste positie bepalen en de benodigde gaten boren. Je moet de beugel stevig aan de muurstijlen bevestigen met behulp van speciale bouten voor een stabiele installatie. Hiervoor heb je een studfinder, waterpas, boor en dopsleutel nodig. Het is wel aan te raden om de tv met twee personen op te hangen, omdat het uitlijnen en vastzetten van de tv wat lastig kan zijn. Als je niet zelf wilt klussen, kun je ook een professional inschakelen voor de installatie. Om de draden en kabels netjes weg te werken, zijn er speciale kits verkrijgbaar die je aan de muur kunt bevestigen. Let er bij het kiezen van de juiste beugel en installatiemethode op dat deze geschikt zijn voor het type muur en de tv die je hebt.

tv muurbeugel woonkamer

Bekijk ook:
10x TV aan de muur
TV in kast
TV ophangen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.