Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Tuin inspiratie

Stapelblokken: wat zijn de verschillende toepassingen?


Stapelblokken, ze zijn een belangrijk en populair element geworden in tuinen van over de hele wereld. Dit vinden wij niet zo gek! Met deze unieke blokken ben jij de architect van je eigen tuin. Door de verschillende kleuren, motieven en varianten bepaal jij helemaal zelf wat je gaat bouwen. In dit artikel lichten we de meest populaire toepassingen voor deze blokken toe.

Meubilair

Met stapelblokken kun je meer doen dan alleen een muur bouwen. Wist je dat deze blokken regelmatig gebruikt worden om comfortabele zitbanken en stoelen te maken? Hiervoor zijn geen speciale vaardigheden nodig. Met een hoop creativiteit maak je zelf eenvoudig de mooiste loungesets voor in je eigen tuin!

Maar dat is nog niet alles. De opties met betrekking tot deze elementen zijn eindeloos. Zo is het zelfs mogelijk om een buitenbar te bouwen met deze blokken als basis en andere materialen. Perfect voor een feestje of gewoon om lekker te ontspannen met een drankje. Combineer de blokken met andere materialen en personaliseer je creatie met je eigen kussens. Zo maak je jouw creatie helemaal af!

tuin stapelblokken bank

Voetpaden, trappen en muren

Naast het maken van meubilair, kun je deze blokken ook gebruiken voor de kleine constructies. Denk hierbij aan voetpaden, tuintrappen en muren. Doordat de blokken veelzijdig in te zetten zijn, is het mogelijk om hiermee de gehele infrastructuur van je tuin in dezelfde stijl aan te leggen.

Wanneer je deze blokken als ondergrond gebruikt vallen ze ook wel onder de benaming ‘patioblokken’. Deze blokken hebben vaak een groter oppervlak waardoor je er minder van nodig hebt. Wel zo fijn voor de portemonnee.

Kortom, met stapelblokken kun je jouw tuin op een creatieve manier aanpakken en een eigen persoonlijke touch toevoegen. Welke kleur en stijl je hierbij toepast, heb je geheel in eigen handen.

stapelblokken tuin trap

Plantenbakken

Plantenbakken zijn een mooie manier om wat groen aan je tuin toe te voegen. Met deze blokken op te stapelen maak je zelf prachtige plantenbakken. Naast plantenbakken is het ook mogelijk om bijvoorbeeld verhoogde moestuinen te maken, zodat je je eigen verse producten kunt verbouwen.

Wil jij je tuin echt wat extra’s geven? Probeer dan een verticale tuin te maken met stapelblokken. Verticale tuinen zijn een unieke manier om op een klein oppervlak veel groen aan te leggen. Hiernaast breng je met een verticale tuin diepte aan in je tuin. Door diepte aan te brengen kan je een tuin een andere dimensie meegeven. Zo is het mogelijk een (kleine) stadstuin groter te laten lijken dan het daadwerkelijk is.

tuin stapelblokken plantenbak

Gevels

Dat je een bank en een plantenbak kan maken met stapelblokken is voor velen niets nieuws. Maar wist je dat je ook een complete gevel kan maken met deze decoratieve betonblokken? Jazeker! Deze blokken worden vaak gebruikt voor decoratieve gevels of tussenmuren bij bouwprojecten. Hoe doe je dit, vraag je je af?

Wanneer je een houten tuinhuisje hebt, kun je ervoor kiezen de gevel, of een deel hiervan, te voorzien van decoratieve stapelblokken. Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat deze blokken enkel als decoratieve gevels gebruikt worden.

Door een gevel van deze blokken tegen je tuinhuis aan te maken stem je jouw tuinhuis af op de stijl van je woonhuis. Tussen de blokken heb je tevens ruimte om een muur van planten te creëren.

Welk karakter geef jij jouw tuin mee?

Zoals je leest zijn er talloze toepassingen van stapelblokken. Met deze blokken ben jij de architect van je eigen tuin. Wat je gaat bouwen, heb je geheel in eigen handen. Houd het simpel of breid jouw constructie uit met andere soorten tuin bestrating. Of je nu een simpele plantenbak gaat bouwen of een moderne antracietgevel. Het is geheel aan jou! Welk karakter geef jij jouw tuin mee?

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
Voortuin ideeën
10x Tuin borderrand ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.