Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vloerkleed industrieel interieur-woonkamer
Industrieel interieur

Passen vloerkleden bij een industrieel interieur?


Als je denkt aan een industrieel interieur, dan denk je waarschijnlijk aan beton, staal en houten meubels. Maar hoe zit het met vloerkleden? Passen die wel bij deze stijl? Het antwoord is: ja, absoluut! In dit artikel zullen we bespreken waarom een vloerkleed juist een toevoeging kan zijn aan een industrieel interieur, welke soorten vloerkleden het beste passen en hoe je ze het beste kunt combineren.

Waarom vloerkleden juist goed passen

Een industrieel interieur staat bekend om zijn robuuste, stoere uitstraling. Het is een stijl die gebaseerd is op de industriële revolutie van de 19e eeuw, waarin veel gebruik werd gemaakt van onbewerkte materialen zoals staal, beton en baksteen. Vloerkleden zijn wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij deze stijl, maar ze kunnen juist voor een mooie balans zorgen tussen deze ruwe materialen en zorgen voor een warme, gezellige sfeer. Een vloerkleed of buitenkleed kan zorgen voor een zachte ondergrond, wat vooral fijn is als je veel op blote voeten loopt. Daarnaast kan een vloerkleed eenheid brengen in een ruimte en zorgen voor een visueel rustpunt. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een grote, open ruimte hebt waarin verschillende functies samenkomen.

vloerkleed industrieel interieur

Als je op zoek bent naar een vloerkleed dat past bij een industrieel interieur, dan kun je het beste kiezen voor een kleed dat is gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, jute, sisal of katoen. Deze materialen sluiten goed aan bij de ruwe, natuurlijke uitstraling van deze stijl. Qua kleuren kun je het beste kiezen voor aardetinten, zoals bruin, beige en grijs. Deze kleuren passen goed bij de neutrale kleuren die vaak worden gebruikt in een industrieel interieur. Een kleed met een patroon kan ook heel mooi staan, maar houd het wel rustig en subtiel.

soort vloerkleed industriele woonkamer

Als je een vloerkleed wilt toevoegen aan je industriële interieur, dan kun je deze het beste combineren met andere natuurlijke materialen zoals hout, staal en beton. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een houten vloer met een kleed van jute. Of een betonnen vloer met een kleed van wol. Experimenteer vooral met verschillende combinaties en kijk wat voor jou het beste werkt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het kleed. Een te klein kleed kan verloren gaan in de ruimte en een te groot kleed kan de ruimte kleiner laten lijken dan hij is. Houd daarom altijd rekening met de grootte van de ruimte en kies een kleed dat past bij de afmetingen van de kamer.

leuk vloerkleed industrieel interieur

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het combineren van vloerkleden in een industrieel interieur is de textuur van het kleed. Kies bijvoorbeeld voor een hoogpolig kleed als je op zoek bent naar extra zachtheid en comfort. Of ga juist voor een laagpolig kleed als je meer op zoek bent naar een minimalistische uitstraling. Succes!

Bekijk ook:
10x Industriële woonkamer inspiratie
Zo creëer je een industriële slaapkamer
Industriële woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.