Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

Rauwe, industriële loft in Amsterdam


Hunter Hindman and Shelby Carr komen oorspronkelijk uit San Fransisco, waar ze in een prachtige loft woonden. Voor hun werk waren ze genoodzaakt om te verhuizen naar ons kikkerlandje, aan de Brouwersgracht in Amsterdam.

Huizenjacht in Amsterdam

Toen ze op huizenjacht gingen, waren ze eigenlijk op zoek naar een soortgelijke loft als de loft die ze hadden in San Fransisco, waar ze direct in konden trekken. Ze kwamen er echter achter dat de lofts in Nederland er toch iets anders uitzagen dan in de US. Totdat ze het pand aan de Grouwersgracht bezochten, een oud pakhuis, die nog nooit als een echt huis werd gebruikt. Dit was wel totaal iets anders dus. Ze waren er helemaal verliefd op, maar dit zou wel betekenen dat ze de mauwen op moesten stroken om het flink te verbouwen. Bovendien zou het ook 3x zolang duren, voordat ze in het huis konden trekken.

Na nog een aantal huizen te hebben bezocht, hebben ze uiteindelijk toch gekozen dit prachtige pand aan de Brouwersgracht.

Omdat ze zoveel mogelijk de mooie oude structuur van het huis wilden behouden, waren ze niet van plan om een grote herstructurering te doen. Maar omdat het nooit een woonhuis was, moesten ze altijd nog een complete nieuwe keuken en badkamer plaatsen. Elektrische bedrading en een nieuwe vloer behoorden ook tot de verbouwing.

Inrichting van het huis

Wat zij heel tof vonden aan het huis, was de rauwe, industriële sfeer. Dit wilden ze dan ook doortrekken in de inrichting van het huis. Ook de keuken wilden ze inrichten in dezelfde sfeer. Deze lieten ze uiteindelijk bouwen door een stel, waarbij de vrouw custom keuken ontwerpt en de man deze daadwerkelijk ging bouwen.

In San Fransisco verzamelden Hunter & Shelby jaren 50 design. In Amsterdam werden ze fan van moderne Nederlanse meubels. Uiteindelijk combineerden zij deze 2 stijlen. Het is interessant hoe goed deze 2 stijlen combineerden. Ze zijn beiden functioneel en delen dezelfde simpelheid.

Industriele loft in Amsterdam

Via Dwell

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Industriele loft in Amsterdam

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Kasper van Beek
  16 juli 2014 at 18:01

  Beste mevr./mr.,

  Voor een nieuwe Nederlandse speelfilm die wij aan het produceren zijn, zijn wij erg geïnteresseerd in de loft aan de Brouwersgracht om in te filmen. Zou ik op een manier in contact kunnen komen met de bewoners hiervan? Dat zou heel fijn zijn, alvast bedankt!
  mvg Kasper van Beek

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.