Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

hoe huis personaliseren
Wooninspiratie

Personaliseer je huis: do’s and don’ts


Je huis aankleden met kaartjes, foto’s en memorabilia: het maakt van een huis een echte thuis! Maar hoe doe je het nu juist? Je vondsten van op reis, mooie kaarten en persoonlijke foto’s verdienen namelijk allemaal hun eigen plekje. Wij lijsten alvast de do’s en don’ts even voor je op!

Investeer in goede kaders

Als je investeert in unieke kunst of prachtige tekeningen van reizen wil vereeuwigen, moet je investeren in een goede kader en kwaliteitsvol (niet-reflecterend) glas. Ben je een muziekfanaat met duizenden posters? Of eerder een fervente hobby fotograaf? Of wil je liever je trouwkaarten vereeuwigen? Foto’s, posters of kaartjes hebben allemaal een andere textuur en moeten daarom anders ingekaderd worden. Een gallery wall staat en valt dus met de kaders. Kies voor kleuren en texturen die passen bij datgene dat je inkadert. Maak een moodboard via Canva of zoek wat inspiratie op Pinterest. Je lokale kaderwinkel kan je zeker ook helpen met het juiste materiaal te kiezen, maar vergeet dus de goedkope kaders die na 1 jaar uiteen vallen.

hoe huis persoonlijk maken gallery wall boven bank

Pimp je boekenkasten

Niets zo saai als een boekenkast met enkel boeken in het wilde weg bij elkaar gezet. Creëer diepte en een toffe boekenkast door een hangplant toe te voegen, lang speelplaatsen erbij te zetten, boeken horizontaal en verticaal te plaatsen en een kleine foto of schilderijtje toe te voegen. Net zoals bij een goed bloemenboeket, moet je wat dansen rond je boekenkast tot hij er kleurrijk, spontaan en persoonlijk uitziet. Heeft je kleine spruit een schattig schilderijtje gemaakt of ben je helemaal zot van je geboortekaartjes? Kader ze dan mooi in met een passe-partout en plaats ze tussen de boeken. Een gedroogd bloemetje ernaast et voila: geen saaie boekenkast meer!

huis persoonlijk maken open boekenkast

Haal je vondsten van zolder

Laat je persoonlijkheid shinen in je interieur! Niets is zo gek om te integreren in je huis: houd je van Provençaalse schalen, ben je zot van unieke wijnflessen of verzamel je postcards van musea? In plaats van ze op zolder te verstoppen, kun je ze in je huis een plekje geven. Een combinatie van antieke houten schalen en een moderne keuken is prachtig! Of wat dacht je van een kruidenbankje met oude wijnflessen in je tuin? Of steek droogbloemen in mooie flessen voor op je nachtkastje. Postcards en andere kaarten kan je aan een magnetische muur hangen of aan een mooi velten lint in je werkkamer met wasspelden. Met enkele kleine ingrepen, maak je van je huis makkelijk een persoonlijke thuis. Dus waar wacht je nog op?

huis persoonlijk maken dressoir decoratie

Dressoir decoratie op z’n best!

Bekijk ook:
5x Persoonlijk housewarming cadeau
Hoe gebruik je een statement piece in je interieur?
10x Wanddecoratie boven bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.