Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

musthaves in elke slaapkamer
Slaapkamer inspiratie

Must haves in elke slaapkamer


De slaapkamer is een ruimte waar we heel wat uurtjes doorbrengen. Om te slapen, maar er gebeuren ook andere – en vooral spannendere dingen – in die kamer. In dit artikel lees je welke must haves aanwezig moeten zijn in élke slaapkamer.

De juiste vibes

Laat ons beginnen bij het begin: een slaapkamer moet de juiste vibes hebben. Het moet een kamer zijn waar je tot rust komt. Rommel is dus absoluut not done. Het is ook fijn als je je slaapkamer volgens een bepaalde, uniforme stijl inricht en de meubels op elkaar afstemt. Je bent wellicht geneigd om zachte en neutrale kleuren te gebruiken in de slaapkamer. De muren verf je in wit of beige en de meubels zijn van hout. Op zich geen slechte keuze, maar misschien mag het wat gewaagder. De kleur rood is net heel interessant om te gebruiken in de slaapkamer. Rood staat voor romantiek, liefde, passie en seks en kan je seksleven bijgevolg een oppepper geven. Vind je de muren in het rood verven te extreem, integreer dan wat rode accessoires zoals rode lakens en/of kussens op het bed.

Zintuigen prikkelen

Heb je zin in een onstuimige nacht, laat dan je zintuigen prikkelen. Het licht in een slaapkamer mag zeker niet te fel zijn. Zorg voor warme en sfeervolle verlichting. Je kan ook (geur)kaarsen plaatsen voor extra sfeer en gezelligheid. Daarnaast kan lichten installeren die van kleur veranderen en die aanpasbaar zijn aan je mood. In een romantische bui? Dan kan je rode lichtjes laten branden. Word je getriggerd door geuren, dan kan je geurkaarsen en/of geurstokjes in de slaapkamer zetten. Let er wel op dat deze geuren subtiel zijn. Te overheersend is een afknapper. Tot slot is een spiegel een aanrader voor wie extra geprikkeld wil worden. Jezelf in actie zien wind je immers nog meer op. Of misschien vind je het fascinerend om je partner met een kunstvagina aan het werk te zien? Dankzij zo’n spiegel kan je extra goed kijken en genieten van het spel.

slaapkamer kaars op nachtkastje

Weg rommel

We gaven het al aan: in een slaapkamer wil je tot rust komen en dat kan niet in een rommelige ruimte. Zorg er dus voor dat er geen kleding rondslingert, er geen rommel op het nachtkastje ligt en deze kamer niet stoffig is. Begrijp ons niet verkeerd: een nachtkastje is absoluut een must have op de slaapkamer, zorg er alleen voor dat er niet te veel bovenop ligt. De lades kan je goed gebruiken om sextoys en andere spulletjes weg te stoppen. Het is ook leuk om een plant te integreren op de slaapkamer. Dat is niet alleen mooi, maar ook zinvol want een plant zuivert de lucht, wat voor een aangename omgeving zorgt.

musthaves slaapkamer nachtkastje

Bekijk ook:
Vijf interieurtips voor een extra zwoele slaapkamer
Creëer romantische hoekjes in je huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.