Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

romantische hoekjes slaapkamer
Wooninspiratie

Creëer romantische hoekjes in je huis


Een hotelkamer of een romantische spa dag: het is typisch romantisch cadeautje voor elk koppel. Maar waarom zou je die romantiek niet naar je eigen huis brengen? Hunker je ook zo naar een gezellige en romantische thuis? Met deze vier tips geraak je al heel wat verder!

Houd het spannend en trek grenzen

Lopen er kleine wondertjes rond bij jou thuis? Dan is romantiek niet altijd zo makkelijk. Maar niet gevreesd: het is niet onmogelijk. Zorg gewoon dat je je sextoys en andere discrete zaken in een hogere kast legt en maak duidelijke afspraken met je kinderen. Ze kloppen voor ze de slaapkamer binnenkomen en de kleerkast is enkel voor mama en papa. Helemaal niets mis met grenzen stellen en zo hebben je partner en jij genoeg tijd voor elkaar. Voel je dus ook zeker niet schuldig als ouder en besef dat je eigen (en partner) geluk alleen maar ten goede komt voor heel het gezin!

Spice up the bedroom

Een slaapkamer is al snel een erg praktische kamer bij veel koppels en gezinnen. Maar met kleine hacks, tover je die zo om tot een romantische plaats. Installeer bijvoorbeeld dimmers of hang kleine kerstlichtjes aan de rand van het bed. Haal wat kaarsjes boven voor op de dressoir en zorg voor zachte stoffen, zoals linnen beddengoed, katoenen lange gordijnen en een zachte mat. Als je ruimte minder kaal is en warm aanvoelt door al de zachte textiel, geeft het meteen een intiemer gevoel. Op 1-2-3 verander je zo je slaapkamer naar een intiem moment voor jullie twee.

romantische slaapkamer inrichten

Vergeet de badkamer niet

Waar iedereen het meeste van geniet in hotelkamers en spa’s zijn de luxueuze en rustgevende badkamers. Jammer genoeg liggen de badkamers bij de meeste gezinnen vol speelgoed, was en shampooflessen. Ook dit kan je snel omgooien door bijvoorbeeld met je verlichting te spelen. Zorg voor een ledstrip in je douche met een warme gloed, kies voor wandspotjes die je kan dimmen en vergeet het blauwe tl licht boven de spiegel. Wat eucalyptus in de douche of lavendelolie in het bad creëert meteen een oase van geuren. Zorg voor een slot op de deur en geniet soms eens van een heerlijk lange douche alleen of met z’n tweetjes. Ook in de badkamer kan je je erotische zaken zoals een masturbator zoals een fleshlight voor onder douche of massageolie verstoppen in een doosje op de hoogste plank.

romantische badkamer ledstrip

Heerlijke tijd met z’n tweetjes

We vertoeven ons natuurlijk het meeste in de woonkamer en keuken. Hier creëer je romantische hoekjes door wat kaarsjes te verspreiden, een toffe tweezit voor de tv te plaatsen of een ronde keukentafel te kopen. Ronde tafels zorgen er namelijk voor dat je vaak wat dichter bij elkaar zit en lijken daarom intiemer. Geniet van heerlijke babbelmomenten met wat koffie aan de keukentafel, nestel je romantisch samen in de zetel of geniet van de zonsondergang op een bankje in de tuin. Overal in je huis kan je romantisch samenzijn: het enige wat je nodig hebt is sfeervolle verlichting, zachte stoffen en een plekje om samen te zitten.

romantische woonkamer loveseat

Bekijk ook:
Romantische woonkeuken van Julie en Nicolai
Romantische slaapkamer
Romantische tuin ideeën uit Rotterdam

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.