Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer inspiratie

Romantische slaapkamer


Het lijkt mij dat wij jullie niet hoeven te vertellen dat het belangrijk is om wat aandacht te besteden aan de inrichting van je slaapkamer, where the magic happens. Hieronder een aantal tips voor de inrichting van een romantische slaapkamer.

Maak je bed het pronkstuk
Allereerst is het bed zelf natuurlijk erg belangrijk. Laat het dan ook de eyecatcher worden van je slaapkamer. Daarnaast zijn de elementen wat op je bed ligt ook belangrijk. Zorg er daarom voor dat het uitnodigend eruit ziet. Dit kan je doen door mooie dekbedovertrekken, maar met een paar kussens in een bepaalde accentkleur, geef je het ook een eigen persoonlijkheid.

Opgeruimd staat netjes
Dit geldt nog meer voor een romantische slaapkamer. Er is niets minder sexy dan stapels met rommel waar je in verdrinkt. Je slaapkamer is geen prullenbak of ongewenste e-lade! Ruim je slaapkamer regelmatig op, zodat het een frisse uitstraling krijgt.

Een kleurtje kan wonderen doen
Voor jonggehuwden is het allemaal nieuw om een romantische slaapkamer in te richten. Je bent een studenten- of huurwoning gewend, waarbij de muren vaak neutraal met beige of wit worden gelaten. Dan kunnen bepaalde kleuren best schokkend zijn. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn.

Begin met iets kleins. Jullie hebben bijvoorbeeld misschien ergens een leuk bordeaux rode kleedje gezien die jullie allebei wel leuk vinden. Als je bescheiden wilt houden, is het mogelijk om andere accessoires zoals kussens, fotolijstjes etc. in diezelfde bordeaux rood nemen. Als je echt lef, is het leuk om bijvoorbeeld de muur aan de hoofduiteinde van je bed bordeaux rood te verven.

Light Up Your Life
Verlichting geeft heel veel sfeer in je slaapkamer, mits je de juiste verlichting uitkiest. Het lijkt me duidelijk dat TL-buizen not done zijn. Dimmers daarentegen kunnen erg sexy zijn. Kaarsen zijn vanzelfsprekend altijd welkom in je slaapkamer.

Hang donkere gordijnen of lamellen op voor de privacy het zonlicht tegen te houden wanneer je met z’n tweeën overdag op bed wil doorbrengen.

Kies de juiste accessoires
Bloemen doen het altijd goed. Voor speciale gelegenheden, kan je rozenblaadjes strooien op de vloer en bed. Hang kunst en foto’s op die een betekenis hebben voor jullie. Een mooie doos gevuld met liefde letters die jullie aan elkaar hebben gegeven of een vaas gevuld met schelpen van jullie huwelijksreis op een plank in de buurt van het bed. Het belangrijkste is om voorwerpen in de kamer te hebben met romantische herinneringen die jullie samen hebben gedeeld.

Romantische slaapkamer

Romantische slaapkamer

Romantische slaapkamer

Romantische slaapkamer

Romantische slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.