Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Raamdecoratie voor openslaande deuren


Ben je op zoek naar de beste raamdecoratie voor openslaande deuren? Op deze pagina vertellen we je waar je op moet letten, en wat voor soort raamdecoratie geschikt zijn. Lees dus snel verder en laat je inspireren door de mooie inspiratie voorbeelden!

Openslaande deuren zijn mega populair, vooral als die naar de tuin of balkon geopend kunnen worden. Het is een geweldige manier om de tuin meer bij je woning te beuren heel betrekken, of dat nou gaat om de woonkamer of keuken. Een ander groot voordeel van openslaande deuren is dat ze heel veel natuurlijk licht binnenlaten, omdat het grootste gedeelte vooral uit glas bestaat. Dit betekent echter ook dat raamdecoratie voor openslaande deuren een absolute musthave is – niet alleen om de zon te weren, maar ook voor privacy in huis.

Raamdecoratie is natuurlijk verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. En raamdecoratie uitzoeken voor openslaande deuren kan best een uitdaging zijn, vooral omdat je rekening moet houden met een aantal details. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met de deurhendel die in de weg kan zitten. Daarnaast hebben openslaande deuren vaak ook een verhoogde, afgeschuinde rand rond het glas, waar je rekening mee moet houden bij het meten.

Ben jij er dus ook niet over uit wat voor soort raamdecoratie jij voor jouw openslaande deuren wilt kopen? Hieronder vind je een aantal tips en opties.

1. Gordijnen

Gordijnen zijn één van de meest traditionele vorm van raamdecoratie in huis. Wat ons betreft zijn ze altijd een goed idee, vooral omdat gordijnen super elegant zijn en je daarmee heel veel sfeer en warmte kunt creëren in je interieur. Een ander groot voordeel is dat gordijnen goed isoleren. In de zomer houden ze de zon en warmte buiten, en in de winter houd je de kou juist buiten. Afhankelijk van je ruimte, kan je de gordijnen verschillende manieren ophangen. Zo kan je het volledig tegen het plafond ophangen of net boven de openslaande deuren. En je kunt het over de hele breedte van de kamer ophangen of alleen boven de deuren. Er zijn verschillende soorten gordijnen waar je uit kunt kiezen. Naast overgordijnen, kan je ook denken aan vitrages en inbetweens.

Deze stoere woonkamer met open keuken is voorzien van twee opslaande deuren aan twee verschillende muren, die beiden gedecoreerd zijn met witte overgordinen die mooi op de vloer draperen.

Deze stoere woonkamer met open keuken is voorzien van maar liefst drie openslaande deuren aan twee verschillende muren, die beiden gedecoreerd zijn met witte overgordijnen die mooi op de vloer draperen. Klik hier voor meer foto’s.

2. Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn erg populair voor openslaande deuren. Niet alleen omdat ze erg elegant zijn, maar vooral omdat ze licht van gewicht zijn en niet ver uit het raamkozijn steken. Ze zijn ook erg geschikt voor smalle deuren, omdat ze met kleinere breedtes op maat gemaakt kunnen worden, in tegenstelling tot dan andere soorten raamdecoratie. Plisségordijnen bieden ook andere algemene voordelen. Zo is de montage erg eenvoudig, zonder dat je in de kozijnen of deuren hoeft te boren. Je kunt kiezen voor top-down of top-down/bottom-up plisségordijnen. Top-down plisségordijnen werken van boven naar beneden, terwijl top-down/bottom-up plisségordijnen beide kanten op kunnen. Op die manier kan je ook bijvoorbeeld het bovenste gedeelte open laten om meer lichtinval te creëren, zonder dat het ten koste gaat van privacy.

In deze woonkamer zijn de openslaande deuren gedecoreerd met moderne top-down/bottom-up plisségordijnen.

In deze woonkamer zijn de openslaande deuren gedecoreerd met moderne top-down/bottom-up plisségordijnen.

3. Jaloezieën

Vind je het belangrijk dat je de controle hebt over hoeveel lichtinval en privacy je kunt creëren met de raamdecoratie voor je openslaande deuren? Dan zijn jaloezieën een uitstekende keus. Jaloezieën kan je volledig openen, door ze naar boven te trekken, zodat je optimale uitzicht en lichtinval creëert. Wil je meer privacy in huis? Dan kan je ook aan de bedieningsstok draaien waarmee de latten naar boven of beneden gedraaid worden, en om meer of minder lichtinval te creëren. Aluminium en houten jaloezieën zijn het populairst. Het voordeel van aluminium lamellen is dat ze erg licht zijn en altijd hun vorm behouden. Houten jaloezieën zijn iets zwaarder maar zorgen wel voor een warm en natuurlijk tintje in huis.

De ontwerpers van Louwerse de Jong interieurs hebben in deze mooie moderne keuken gekozen voor donkere houten jaloezieën voor de openslaande deuren naar de tuin. Klik hier voor meer foto's.

De ontwerpers van Louwerse de Jong interieurs hebben in deze mooie moderne keuken gekozen voor donkere houten jaloezieën voor de openslaande deuren naar de tuin. Klik hier voor meer foto’s.

4. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg geschikt voor openslaande deuren, omdat ze aan de bovenkant van de deur kunnen worden gemonteerd. En wanneer ze worden opgerold hebben ze een slanke pasvorm waardoor hun aanwezigheid niet opvalt. Dit helpt je om het natuurlijke licht dat je huis binnenkomt door de deuren te maximaliseren en zorgt er ook voor dat het uitzicht naar buiten niet wordt belemmerd. Rolgordijnen zijn super strak en sieren de klassieke openslaande deuren met een moderne twist. Afhankelijk van of dat in de slaapkamer, badkamer, keuken of woonkamer is, kan je kiezen voor verduisterende of lichtdoorlatende rolgordijnen. Als je de voorkeur geeft aan lichtverspreiding door gesloten gordijnen, kies dan voor een doorschijnende of transparante stof. Doorschijnende stoffen verspreiden het natuurlijke daglicht op aangename wijze en filteren het daglicht zacht door een open geweven stof.

De openslaande deuren en grote raampartijen zorgen voor enorm veel lichtinval en ruimtelijkheid in deze woonkamer. Als raamdecoratie is er gekozen voor grijze lichtdoorlatende rolgordijnen.

De openslaande deuren en grote raampartijen zorgen voor enorm veel lichtinval en ruimtelijkheid in deze woonkamer. Als raamdecoratie is er gekozen voor grijze lichtdoorlatende rolgordijnen.

5. Vouwgordijnen

Heb je een rustiek, klassiek of landelijk interieur? Met vouwgordijnen haal je raamdecoratie in huis die daar perfect bij passen. Vouwgordijnen kenmerken zich met horizontale plooien in de stof waar staafjes in zitten, die ervoor zorgen dat het trapsgewijs naar beneden valt.  Naast deze functie, geven de plooien de gordijnen ook een hele knusse uitstraling. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen erg eenvoudig worden bediend. Net als rolgordijnen kan je kiezen voor zowel een lichtdoorlatende of zonverduisterende stof, en uit een breed skala aan kleuren.

De rolgordijnen met patroonstof past perfect bij de openslaande deuren in deze klassieke landelijke keuken.

De vouwgordijnen met patroonstof past perfect bij de openslaande deuren in deze klassieke landelijke keuken.

6. Paneelgordijnen

Wil je juist meer een moderne en strakke look creëren? Dan zou je ook paneelgordijnen kunnen overwegen voor de openslaande deuren. Ze kenmerken zich met grote verticale panelen die je heel eenvoudig over de baan kunt laten glijden om toegang te krijgen tot de deuren. Naast een breed skala aan stoffen en kleuren kunnen de banen ook in verschillende breedtes worden gemaakt.

De taupe gekleurde paneelgordijnen bij de openslaande deuren zijn super strak en passen heel mooi bij de moderne blauwe muren in deze woonkamer.

De taupe gekleurde paneelgordijnen bij de openslaande deuren zijn super strak en passen heel mooi bij de moderne blauwe muren in deze woonkamer.

7. Lamellen

Hoewel lamellen tegenwoordig minder populair zijn ten opzichte van de andere soorten raamdecoratie, zijn ze tóch het overwegen waard voor openslaande deuren. Ze zijn eigenlijk erg vergelijkbaar met paneelgordijnen, met het verschil dat de individuele lamellen een stuk smaller zijn. Je kunt ze volledig open zetten zodat je optimaal geniet van lichtinval en uitzicht, maar je kunt het ook dichtlaten en alleen aan de bedieningsstok draaien zodat je meer controle hebt.

Moderne witte lamellen voor de openslaande deuren in deze keuken met witte kasten.

Moderne witte lamellen voor de openslaande deuren in deze keuken met witte kasten.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.