Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

groene muur woonkamer
Woonkamer inspiratie

10x Groene muur in de woonkamer


Wil jij een groene muur in de woonkamer, maar je twijfelt nog een beetje? Welke muur wil je groen verven? Met welke groene muurverf wil je dat doen en van welk merk? Voor welke groene tint ga je? Wij hebben een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van hele leuke woonkamers waar gekozen is voor een groene muur of meerdere groene muren. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Het spreekt voor zich dat een likje muurverf één van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren is om je een hele andere uitstraling te geven. Dat geldt zowel voor de slaapkamer, badkamer, keuken, hal, maar vooral ook voor de woonkamer. Niet alleen dat, maar een kleurenpalet kan echt de sfeer die je in een ruimte probeert te creëren, maken of breken. Als je de juiste muurkleur kiest in je woonkamer, kan het écht wonderen verrichten.

Witte en grijze muren hebben de afgelopen jaren misschien de interieurwereld gedomineerd, maar mensen zijn toe aan een gedurfde verandering. Groene muurverf is fris en levendig, en is verkrijgbaar in een verscheidenheid aan tinten die bij elke stijl passen – van donkere olijfgroene en mosgroene muren tot frisse en lichte pastelgroene en mintgroene muren.

Groen is bovendien een kleur die je super mooi kunt combineren met andere kleuren en verschillende soorten materialen. Donkergroen, zoals smaragd en bosgroen, passen goed bij even rijke kleuren zoals donkerblauw en bordeauxrood. Mosgroen heeft een gele ondertoon – een mosgroene muur ziet er dus prachtig uit in combinatie met warmere kleuren zoals geel, goud en terracotta. Heb je een kleine woonkamer? Overweeg dan een lichtgroene muurverf zoals pastelgroen of mintgroen.

Om je een idee te geven van hoe een groene muur eruit kan komen te zien in de woonkamer, en wat voor uitstraling je ermee kunt creëren, vind je hieronder de mooiste inspiratie voorbeelden van woonkamers met groene muren!

1. Pastelgroene muren, plafond en balken

Dit is de super mooie en erg bijzondere woonkamer van een appartement gelegen in Göteborg. Het appartement heeft in totaal maar liefst twee woonkamers, waarvan één op de benedenverdieping, en hieronder zie je de woonkamer die ingericht is op de zolderverdieping. Het eerste wat opvalt zijn de vele raampartijen – hele bijzondere ronde ramen en grote dakramen, die de hele woonkamer voorziet van een heerlijke lichtinval. Hierdoor komen de groene muren super goed tot z’n recht – super mooie pastelgroene muren, gecombineerd met een witte houten vloer en voornamelijk ook witte meubels. Niet alleen is er gekozen voor groene muren, ook het volledige schuine plafond en houten balken zijn in dezelfde kleur mee geverfd.

pastelgroene muren woonkamer

pastelgroene muren woonkamer schuine wand

2. Smaragdgroene muur

Smaragdgroen is een hele populaire groene tint in de wereld van interieur & design. De naam ‘smaragdgroen’ werd voor het eerst gebruikt in 1598, vernoemd naar de typische tint van een smaragdgroene edelsteen. Het is een prachtige heldere en levendige kleur, die gemaakt wordt door de kleuren blauw en geel te mengen. In deze mooie woonkamer hebben de smaragdgroene muur een hoofdrol. En wat bijzonder is, is dat niet de volledige muren groen zijn geverfd – ze hebben het gecombineerd met een dikke witte strook aan het plafond én prachtige karakteristieke hoge witte plinten. Zoals je ziet worden de smaragdgroene muren erg mooi gecombineerd met verschillende kleuren en materialen, zoals blauw, bruin, grijs en roze.

smaragdgroene muren woonkamer

smaragdgroene muur woonkamer

3. Grijsgroene muur

Deze leuke woonkamer kenmerkt zich met prachtige originele houten vloeren, gedetailleerd lijstwerk, en grote karakteristieke hoge ramen – details die de woonkamer heel veel sfeer en karakter geven. Ze hebben gekozen voor hele mooie lichte grijsgroene muren, die perfect staat bij het karakteristieke witte ornamenten plafond en hoge plinten. De grijsgroene muur aan de rechterkant is kaal gelaten, maar de muur aan de linkerkant is mooi gedecoreerd met een grote collage van lijsten met posters en foto’s.

grijsgroene muren woonkamer eethoek

grijsgroene muren woonkamer

4. Matgroene muur

De muren van de woonkamer zijn geschilderd in een rustige matgroene tint die contrasteert met het prachtige witte stucwerk en het hoge lijstwerk. Hoge diepe ramen die door hun hoge ligging in de woning veel lichtinval in de woonkamer geven. De mooie grijsgroene muren hebben een prachtige turquoise ondertoon, die duidelijk zichtbaar is in deze krachtige tint groengrijs. Deze muurkleur staat prachtig bij de witte kozijnen, plafond en radiatoren, het blauwe vloerkleed, de wit geverfde houten vloer, de houten vakken aan de wand, en ook de moderne zwarte lijsten boven de witte bank.

matgroene muren woonkamer

groene muren woonkamer witte vloer kozijnen

5. Saliegroene muur

Dit appartement appartement is mooi ingericht met heldere kleurkeuzes die harmoniëren met de nieuw geschuurde en met hardwax geoliede plankenvloeren. De woonkamer is groot en biedt plaats aan zowel een bank als een bed en er is ook voldoende opbergruimte gecreëerd in de vorm van grote kasten. De muren van de hal zijn bekleed met landelijke groene behang met een patroon, en voor de woonkamer is er gekozen voor prachtige saliegroene muren. Niet alleen de muren hebben deze mooie groene kleur gekregen, zowel de lage als de hoge kasten zijn mee geverfd, waardoor er een heel mooi geheel is ontstaan.

saliegroene muur woonkamer

saliegroene muur en kasten woonkamer

6. Gedempte groene muur

Deze woonkamer, onderdeel van een driekamerappartement van 71 m2, is ingericht met hele mooie groene muren. Het is een gedempte groene muurkleur, die het interieur een super frisse en natuurlijke uitstraling geeft.  Ze staan perfect bij de hardhouten vloer, maar vooral ook in combinatie met de lichte neutrale kleuren van de verschillende meubels en accessoires, zoals de witte linnen bank, het zachte gebroken witte vloerkleed, en de lichtbeige linnen gordijnen. Love it!

gedempte groene muur woonkamer collage boven bank

gedempte groene muur woonkamer

7. Olijfgroene muur

De kleur olijfgroen is natuurlijk vernoemd naar de overheerlijke kleine groene vruchten die aan olijfbomen groeien. Olijven kunnen echter verschillend van kleur zijn: groen, paars, bruin of zelfs zwart. De mooie olijfgroene muren in deze woonkamer hebben een geelbruine ondertoon – een prachtige olijfgroen die geweldig staat bij de andere kleuren die hier zijn gebruikt. De groene muren vormen sowieso een mooi strak contrast met het plafond en de plinten, maar ook het gebroken witte vloerkleed, de lichtbeige linnen bank en de kussens in verschillende prachtige gedempte kleuren staan er geweldig bij. De olijfgroene muren lopen helemaal door de open hal naar de slaapkamers.

olijfgroene muren woonkamer hal

olijfgroene muren woonkamer

8. Diepgroene muur

In plaats van een gele of een grijze ondertoon, kunnen groene muren met een blauwe ondertoon ook prachtig zijn. Deze woonkamer is daar het perfecte bewijs van, waar gekozen is voor diepgroene muren. Deze groenblauwe kleurtint zorgt voor een dramatisch effect in deze woonkamer, dat geweldig contrasteert met de wit geverfde hardhouten vloer. Daarnaast steken de leuke groene planten heel leuk af tegen de muurkleur. Hetzelfde geldt ook voor de verschillende vintage houten meubels, zoals secretaire, de fauteuil en de ronde salontafel.

diepgroene muur houten vloer woonkamer

diepgroene muur houten vloer woonkamer

9. Mintgroene muur

Op zoek naar een frisse groene muurverf voor een moderne woonkamer? Dan zou je de kleur mintgroen kunnen uitproberen. In deze moderne woonkamer zijn alle muren in deze groene tint geverfd, in combinatie met witte kozijnen, een lichte houten vloer en lichte meubels. Afhankelijk van het tijdstip op de dag, en hoeveel zonlicht er binnenvalt, kunnen de muren een iets andere look krijgen. Super nice!

mintgroene muur woonkamer

mintgroene muur woonkamer

10. Donkergroene muur

Lichtgroene muren zijn mooi, helder en fris, zoals pastelgroen, minstgroen of saliegroen, maar ook donkergroene muren kunnen prachtig zijn. Net zoals olijfgroen, kunnen donkergroene muren een ruimte een bepaalde dramatische en moody sfeer geven, die in sommige huizen echt schitterend kunnen zijn. In dit appartement zijn de donkergroene muren in de woonkamer gecombineerd met strakke witte muren in de open keuken en eethoek. De donkergroene muren vormen een gouden combinatie met de verschillende bruine en houten accenten, zoals de cognac leren bank, de vintage string kast en de leren vlinderstoel.

donkergroene muur woonkamer witte muur keuken

donkergroene muur woonkamer

Bekijk ook:
10x Groene bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Mariëlla Verhelpen
    20 augustus 2023 at 17:37

    Ik zou heel graag willen weten welke groene verven precies gebruikt zijn in de woonkamers 3, 4, 6 en 7.. We overwegen een groene muur, maar iedere kleurstaal die ik in handen heb gehad, lijkt het net weer niet. En nu zie ik mooi het totaalplaatje maar weet ik niet welk merk en kleurnummer gebruikt is. Hartelijk dank alvast voor uw hulp!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.