Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

betonsteen
Modern interieur Tuin inspiratie

Mooie tuintegels voor je tuin


Er zijn een hoop soorten tuintegels, voor ieder wat wils. Het plaatsen van tuintegels maakt je tuin goed toegankelijk en het ziet er overzichtelijk uit. Kies tuintegels die goed passen bij uw eigen stijl, dit bepaalt namelijk grotendeels de uitstraling van je tuin.

Mooie tuintegels voor je tuin

Sierbestrating

Een goede ondergrond van tuintegels is belangrijk als je een plekje wil creëren waar je lekker kunt zitten aan de tuintafel of op je loungebank. Het is handig om eerst de stijl te bepalen die je graag wilt uitstralen met je tuin. Voor een romantisch uiterlijk zijn kleinere stenen ideaal, bijvoorbeeld waalstenen. Wil je meer een moderne tuin creëren? Kies dan voor grote vierkante stenen van bijvoorbeeld natuursteen.
De vier meest gebruikte sierbestratingen zijn natuursteen, betonsteen en koppelstones en waaltjes. Deze steensoorten zijn weer beschikbaar in verschillende varianten en kleuren.

Natuursteen

Natuurstenen zijn de duurste soort maar worden vaak gekozen om de functionaliteit en decoratieve eigenschappen. Deze duurzame tuintegels bieden een luxe uitstraling. Veel gebruikte natuurstenen zijn marmer, leisteen en graniet.

natuursteen

Betonsteen

Betonstenen zijn vormvast en gaan lang mee. Betonsteen is aanzienlijk goedkoper dan natuursteen. Betonnen tegels kunnen op lange termijn wel gaan verkleuren. Een voorbeeld van kleurvaste betontegels zijn grindtegels.

betonsteen

Koppelstones

Een bestrating van koppelstones heeft een karakteristiek uiterlijk. Kenmerkend voor deze tuintegels is de kwaliteit en maatvastheid.

koppelstones

Waaltjes

Waaltjes bieden een natuurlijke uitstraling, zijn duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Waaltjes zijn oud gebakken klinkers. Ze krijgen met de jaren alleen maar een mooiere kleur.

waaltjes

Voordeel van tuintegels

Wanneer je de tuin grotendeels laat bestraten is het niveau van tuinonderhoud niet zo hoog. Dit is echter wel het geval als je een tuin hebt vol gras en planten. Heb je weinig tijd om aan je tuin te werken, dan is tuinbestrating dus een goede keuze. Je kunt van de tuin genieten, zonder dat het je veel tijd kost. Op een vrije dag kan je dan heerlijk genieten van je onderhoudsvriendelijke tuin.

Minder onkruid tussen tuintegels

Ben je geen fan van onkruid? Geen zorgen, er zijn mogelijkheden om onkruid voor een deel te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld onkruid remmend voegzand gebruiken. Het voegzand voorkomt ontkieming van het onkruid en vertraagt hiermee het groeiproces. Daarnaast kun je overwegen om een worteldoek onder de tuintegels aan te brengen. Het onkruid heeft dan minder ruimte om te woekeren.

Dé trend

Een tuin met een natuurlijke uitstraling is dé trend voor bestrating. Natuursteen is daarom dan ook de populairste tegelsoort, zoals hierboven genoemd. Natuursteen heeft naast zijn gewilde uitstraling ook positieve kenmerken zoals duurzaamheid onderhoudsvriendelijkheid. Een opkomende trend zijn de cementtegels van Marokkaans en Portugees mozaïek. Deze tegels zijn sfeervol en geven een exotisch effect, erg leuk om dit ook eens te bekijken.

Marokkaanse tegels

Laat je tuintegels schitteren

Het schoonmaken van je tuintegels kan op verschillende manieren. Het gebruik van een hogedrukreiniger is de snelste manier. Dit is helaas wel minder goed voor de tuintegels, omdat je ze tijdens het schoonmaken kunt beschadigen.
De traditionele manier blijft dan ook toch de beste manier om je tuintegels schoon te maken. Dit doe je door heet water met groene zeep te verdelen over je tuintegels en dit dan even goed laten inwerken. Schrob vervolgens met een harde bezem over de tuintegels en spoel het schoon met water. Herhaal dit regelmatig en je kunt optimaal genieten van je schitterende tuintegels!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.