Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Halve muur schilderen
Wooninspiratie

Half geschilderde muren


Muren kan je op verschillende manieren bekleden. Hoewel behang helemaal terug is van weggeweest, is het ook nog steeds erg populair om de muren strak te stucen en te schilderen. Je kunt de hele muur van de vloer tot aan het plafond schilderen, maar half geschilderde muren is ook een super leuk idee. Half geschilderde muren zijn een soort lambrisering die je creëert van verf. Traditioneel en modern tegelijk. Nice!

Halve muur schilderen

Halve muur schilderen

Dynamisch en kleurrijk

Het is weer eens wat anders dan compleet geschilderde muren of behang. Behang kan té druk zijn, terwijl compleet geschilderde muren weer saai kunnen zijn. Half geschilderde muren zijn niet té druk, maar ook niet saai. Ze maken de ruimte iets dynamischer en kleurrijker. Met een simpel likje verf kan het effect erg verfrissend, stijlvol en elegant zijn.

Halve muur schilderen

Halve muur schilderen

Neutrale kleur combineren

Om te voorkomen dat het niet té druk wordt, raad ik aan om de ene helft neutraal te laten. Kies dus voor een neutrale kleur. Wit doet het altijd goed, maar lichtgrijs of lichtbeige zijn ook hele goede kleuren hiervoor. Combineer dit door de onderste halve muur te schilderen met een kleur die je mooi vindt. Belangrijk hierbij is dat het ook een kleur is die bij de rest van je interieur past.
Je halve muur schilderen kan natuurlijk overal in huis. De woonkamer, slaapkamer, de hal, het toilet maar in een kinderkamer en babykamer is het bijvoorbeeld ook super leuk.

DIY

Het leuke van half geschilderde muren, is dat het heel eenvoudig is om het te realiseren. Je hoeft er dus geen vakkundige bouwvakker voor te zijn. Allereerst is het belangrijk om de hoogte te bepalen van je lambrisering van verf. Dit kan namelijk grote invloed hebben. Zo lijkt de kamer kleiner als je een hoge lambrisering creëert. Dus bij een kleine kamer is het verstandig om lage lambrisering te nemen. Een normale hoogte ligt tussen 1.20 en 1.30 meter hoog.

Als de hoogte is bepaald, trek je een rechte lijn. Doe dat aan de hand van een aantal meetpunten met een vaste afstand van elkaar. Aan de hand van die meetpunten plak je de muur af met tape. Daarna kan het schilderen beginnen. Net zoals met verven altijd wordt geadviseerd, is het belangrijk om het tape direct na het schilderen te verwijderen. Dit om beschadigingen van het verf te voorkomen.

Halve muur schilderen

Halve muur schilderen

Halve muur schilderen

Halve muur schilderen

Halve muur schilderen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Strook verven aan bovenkant van de muur | Inrichting-huis.com
    13 juni 2017 at 11:00

    […] Half geschilderde muren kennen we inmiddels allemaal al. Ik vind het nog steeds een leuk idee, vooral als je iets ‘anders’ wilt doen met de muren in huis. Een vergelijkbaar idee is het schilderen van een strook aan de bovenkant van de muur. Door de hoogte zou je het geen lambrisering meer kunnen noemen. Door de strook te verven aan de bovenkant van de muur, wordt dat stukje meer onderdeel van het plafond. Vooral omdat het gebruikelijk is om die strook dezelfde kleur te geven als het plafond. […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.