Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vuurtafel
Tuin inspiratie

Lounge vuurtafels


Was je met een loungeset op je terras al helemaal trendy, met een sfeervolle vuurtafel ben je helemaal hip. De behaaglijke warmte van het vuur en het mystieke spel van de vlammen maken dat je zelfs in de winter buiten kunt zitten. Vuurtafels zijn er in verschillende hoogtes en verschillende modellen. Hoge eettafels met een vuurplaats waar je ook gelijk een teppanyaki of een grillelement op kunt plaatsen en sfeervolle lage loungetafels met haardblokken van lavasteen waaraan het genoeglijk borrelen is.

c9320ae1f30a7fb5e8d54a30bd9e33cc 694004885117365aa90070b7d4fcf6ae

Geen gedoe met houtskool of gel

Vuurtafels werken op propaan- of aardgas en er zit een elektrische ontsteking aan voor het makkelijk ontsteken van het vuur. Geen vuile handen van houtskool of om de haverklap lege gelblikjes. Je kan onbekommerd van het vuur genieten zonder dat je er wat aan hoeft te doen en is gegarandeerd rookvrij.

Wanneer je geen aardgas tot in de tuin of balkon aan wilt laten leggen zijn er tevens vuurtafels op propaangas. Om de lelijke fles aan het oog te onttrekken kan je bij vele merk vuurtafels een hoes of anderzijds een ombouw van hout of rvs erbij aanschaffen. Van een propaan gasfles van 10 kg heb je 20-25 uur vuurtafelplezier.

Welke trendy tafelkachel of vlammenbak past bij jou?

Het principe van een vuurtafel is hetzelfde als dat van een gashaard maar dan kleiner. Bij de grotere vuurtafels hangt de kachel meestal in een bak van een steencomposiet, rvs of zwart gepoedercoat staal.

happy cocooning gas vuurtafel
Vuurtafel van composiet op gas (Loungesetdiscounter.nl)

Deze zwaardere types van steencomposiet hebben de afmetingen die tot wel 45x107x80 cm oplopen met een gewicht van 45 kg. Deze inbouw tafelkachels zijn gemaakt om in alle weersomstandigheden te branden zodat je er ook in te winter te allen tijde aan de lounge vuurtafel kan schuiven. De vuurhaard is zo krachtig dat wanneer de wind de vlammen uitblaast je er gewoon een blokkenpakket lavasteen bij kan leggen om het vuur om te doen oplaaien.

Vlammenbakken zijn vuurtafels die niet zo zeer warmte maar wel wel gezelligheid geven. Ze zijn niet weersbestendig maar daar staat tegenover dat je ze zelf makkelijk in elke tuintafel kan leggen en na gebruik weer kunt uitnemen of afdekken met een bijgeleverd deksel. Met de bescheiden hoogte van slechts 7 cm en een minimale maat van 30×30 cm past de mini vuurtafel al gauw in elke loungetafel.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.