Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

verhuisstress
Geen categorie

Less Verhuisstress? 3 tips die je met gemak door je aankomende verhuis loodsen


Verhuizen. Gaan je haren al rechtop staan bij alleen nog maar het lezen ervan? Of je nu je hebben en houden naar een nieuw appartement in de stad verhuist of je settelt in een groter huis in het groen, je hele leven oppakken en verplaatsen kan ontmoedigend zijn, we agree. Het goede nieuws?  Wij hebben een lijstje toptips om het allemaal wat soepeler te laten verlopen. Hier volgen drie essentiële tips die je helpen om de verhuisstress tot een minimum te beperken.

1. Planning is alles

Bij verhuizen is de voorbereiding het halve werk. Begin met een realistische tijdsplanning te maken van alle taken die uitgevoerd moeten worden. Misschien moet je wel een afscheidsparty organiseren of je vriendin nog helpen bij het plannen van een babyshower, neem alles in rekening en maak een realistische maandplanning op. Deze visuele weergave van je verhuisproject, gecombineerd met je persoonlijke agenda helpt je georganiseerd te blijven en zorgt ervoor dat je niets vergeet.

2. De magie van de juiste verpakkingsmaterialen

Nu je weet wat je allemaal moet doen, is het tijd om de juiste verhuistools te verzamelen. Ja, kartonnen dozen zijn je beste vrienden in deze periode. Je kan er eigenlijk niet te veel hebben. Ze zijn makkelijk te stapelen, handig te vervoeren en beschermen je spullen tegen brute verhuizers. Handig is om verschillende formaten dozen aan te kopen – kleine dozen voor zware items zoals boeken, en grotere dozen voor lichtere items zoals beddengoed en kussens.

Vergeet ook geen bubbelplastic – ook leuk om je mee bezig te houden tijdens een dood momentje – en oude kranten als vulmateriaal en extra bescherming. En dan: tape, tape en nog eens tape: ook iets waar je niet genoeg van kan hebben. 

verhuisdozen tape

3. Afscheid nemen

Hier komt Marie Kondo in het spel. Weggooien. Spullen die je niet meer nodig hebt zet je op Vinted, doneer je aan het goede doel of gooi je weg. Neem geen rommel mee. Moeilijk? Kijk kritisch naar je spullen en vraag jezelf af of ze je blij maken of nuttig zijn. Het kan een emotioneel proces zijn, maar het kan ook een gevoel van opluchting en fresh energy geven, die je perfect kan gebruiken om je nieuwe huis in te richten. Verhuizen hoeft dus geen extreem stressvolle gebeurtenis te zijn. Met de juiste planning, de juiste voorbereidingen en materialen ga je een frisse start zonder overtollige spullen tegemoet. 

Bekijk ook:
Verhuizen en geldzaken
Goedkoop verhuizen? 10x Tips!
5 tips voor het verhuizen van je huisdieren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.