Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

verhuizen en geldzaken
Wooninspiratie

Verhuizen en geldzaken


Bij verhuizen denk je vaak aan verbouwen en – uiteraard – je spullen verhuizen. Hele praktische zaken waardoor je misschien belangrijke financiële zaken vergeet. Bijvoorbeeld het meenemen van je hypotheek of het regelen van je verzekeringen. Om te voorkomen dat je belangrijke geldzaken vergeet hebben we een overzicht gemaakt.

Hypotheek meenemen

Een huis moet je waarschijnlijk financieren met een hypotheek, maar je hoeft daar geen nieuwe hypotheek voor af te sluiten. Je kan bijvoorbeeld ook je huidige hypotheek meenemen en daarmee financieren.

Een goede reden om je hypotheek mee te nemen is om geld te besparen. In 2022 zijn hypotheekrentes zoveel gestegen, dat de kans groot is dat je huidige hypotheek goedkoper is. Zeker als je deze enkele jaren voor 2022 hebt afgesloten.

Of ook jij je hypotheek kunt meenemen en of het verstandig is, is afhankelijk van je voorwaarden. Vraag ernaar bij je hypotheekadviseur.

Extra tip; Kies voor een onafhankelijke hypotheekadviseur voor het beste aanbod.

Bankgegevens aanpassen

Een bank is een commercieel organisatie waarbij je zelf je adres moet wijzigen. Vergeet dit niet want je wilt natuurlijk voorkomen dat je bankgegevens in de verkeerde handen komen.

Voor een adreswijziging bij de bank hoef je niet meer de deur uit. Dit kan je online doorgeven op de website en bij sommige banken zelfs via de app.

Extra tip: Let goed op de URL in de browser als je inlogt. Dit voorkomt de kans op phishing (inloggen op een verkeerde website waardoor je gegevens ergens anders terechtkomen).

Verzekeringen aanpassen

Verzekeringen voor je huis worden ook niet automatisch aangepast. Heb je verzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, dan moet je per maatschappij een adreswijziging doorgeven.

Onderstaand een overzicht met belangrijke verzekeringen die je moet wijzigen. Staat er een verzekering tussen die je nog niet hebt, dan is het aan te raden om je hierin te verdiepen.

  • Inboedel- en opstalverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Woonlastenverzekering

Extra tip: overweeg om je verzekeringen te vergelijken en eventueel over te sluiten (naar één partij). Er bestaat een kans dat je een leuk bedrag kan besparen.

Verduurzamen

Verduurzamen is niet meer weg te denken als het gaat om geld besparen. Je moet alleen wel rekening houden dat sommige maatregelen veel geld kosten en/of een flinke verbouwing vereisen.

Om het verduurzamen goed te laten verlopen is het belangrijk om de financiën en planning goed op orde te hebben. Regel vooraf de financieringen (let op de subsidies!) en maak een overzicht met de meest ingrijpende verbouwingen. Op die manier is alles tijdig gefinancierd en kan je een veebouwplan maken. Bijvoorbeeld de aanleg van vloerverwarming nog voordat je het huis betreed.

Meer dan alleen een hypotheek aanvragen

Als het om geld gaat bij een verhuizing, dan is het meer dan alleen een hypotheek. Houdt er rekening mee zodat je zonder (geld)zorgen kunt verhuizen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.