Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

grote slaapbank kopen
Meubels Slaapkamer inspiratie Woonkamer inspiratie

Koop je voor het eerst een slaapbank? Lees hier enkele tips.


Een slaapbank is één van de meest veelzijdige meubelstukken die je kunt bezitten. Het heeft een lange weg afgelegd van de oncomfortabele, slapeloosheid veroorzakende nachtmerrie die het vroeger was. Sommige slaapbanken zijn zelfs even comfortabel als een gewoon bed. Je kunt van elke kamer een slaapkamer of logeerkamer maken door deze in te richten met een slaapbank van goede kwaliteit. In dit artikel lees je enkele tips die je helpen bij de aanschaf van jouw eerste slaapbank.

Ga op zoek naar een hardhouten frame

De sterkste en meest duurzame frames voor elk type bank, inclusief slaapbanken, zijn gemaakt van gedroogd hardhout of een combinatie van gedroogd hardhout en multiplex plastic. Koop geen frames van zachtere houtsoorten, zoals grenen, want daar kun je makkelijk doorheen zakken. Ook tijdens het zitten op de bank kun je er doorheen zakken. Ga op onderzoek naar de modulaire zitbanken stijlen en kijk wat bij jou past.

modulaire slaapbank woonkamer

Zoek naar een kwalitatief open-en-sluit mechanisme

Het mechanisme van een goede slaapbank moet in één vloeiende beweging omhoog en omlaaggaan zonder te piepen of kleven aan een onderdeel. Zoek naar eenheden die ontworpen zijn met een vergrendelingsstang om ervoor te zorgen dat ze goed sluiten en gemakkelijk openen. Inspecteer het openingsmechanisme om ervan verzekerd te zijn dat dit mechanisme goed in elkaar zit en dat de onderdelen niet snel breken of kwijtraken.

Voel aan het binnenmechanisme en zoek gladde randen

Alle onderdelen van het binnenmechanisme van een slaapbank moeten gladde randen hebben, zodat lakens en dekens niet blijven haken en daardoor kunnen scheuren. Wanneer je een slaapbank in jouw eigen huis gebruikt, zelfs bij slaapbanken met de beste bedieningsmechanismen, is het altijd een goed idee om lakens en dekens te verwijderen voordat je het apparaat sluit. Op die manier zul je de uitlijning op de verschillende onderdelen niet verschuiven en kun je langer van de bank genieten.

Controleer de kwaliteit van het matras

Een kwaliteitsmatras zorgt voor een goede nachtrust en zal het lichaam comfortabel ondersteunen bij de schouders, heupen en onderrug. Een dikker matras is niet per se beter. Een dunner en beter gebouwde matras kan betere ondersteuning bieden. Je kunt ook overwegen om een comfortabele matrasbeschermer te gebruiken wanneer je op de slaapbank wilt slapen.

mooie slaapbank woonkamer

Test de slaapbank eerst uit

Het is altijd een goed idee om een slaapbank te testen voordat je deze koopt. Probeer de slaapbank open en dicht te doen om te zien hoe het aanvoelt. Jouw slaapbank moet gemakkelijk te bedienen zijn en je zou je niet hoeven inspannen om deze slaapbank te openen. Open de slaapbank en ga liggen om te zien hoe de matras aanvoelt. Je hebt tegenwoordig verschillende modulaire slaapbanken in soorten en maten voor iedereen, dus ook voor jou.

Opmeten

Zorg er altijd voor dat je jouw slaapbank opmeet voordat je tot de aankoop overgaat. Vergeet niet uit te zoeken wat de afmetingen zullen zijn wanneer jouw nieuwe slaapbank helemaal open is. Vergeet niet dat de slaapbank evenveel ruimte nodig heeft als een bed, of zelfs meer, wanneer hij volledig geopend is. Wanneer je van plan bent om er meubels voor te zetten, zorg er dan voor dat ze licht en gemakkelijk te verplaatsen zijn, zodat je ze gemakkelijk uit de weg kunt tillen voordat je de slaapbank gebruikt.

Bekijk ook:
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!
Creëer een bed met een IKEA ladekast!
Studentenkamer inrichten? 13x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.