Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Badkamer inspiratie

Inrichting tips voor een fijne badkamer


Wanneer we in de ochtend wakker worden, gaan we in de meeste gevallen eerst naar de badkamer voor een bezoek aan het toilet. De badkamer is dus een essentieel onderdeel van onze ochtend. Als je een nieuw huis hebt gekocht, is het belangrijk om extra aandacht aan de badkamer te besteden. Dit is tenslotte de plek waar we ons presentabel kunnen maken aan het begin van de dag. Ook als je al een woning hebt, kun je kijken hoe je jouw badkamer fijner kunt maken. Wil jij tips voor een fijne badkamer? Dan ben je hier op je juiste plek, want in dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Het toilet moderner maken

Gezien we elke dag veelvuldig gebruik maken van het toilet, is het belangrijk dat je fijn naar het toilet kunt gaan. Het draagt niet alleen bij aan ons welzijn, maar ook aan de uitstraling van het interieur van je badkamer. Zo heb je toiletpotten in verschillende vormen en maten. Voorheen had bijna iedereen een staande toiletpot. Tegenwoordig zijn juist hangende toiletpotten helemaal in. Dit omdat het je badkamer een meer moderne uitstraling geeft en ruimte bespaard. Daarnaast is het ook nog praktisch, omdat dat gedeelte van de badkamer makkelijker kunt schoonmaken. Waar je ook op kunt letten is kijken of je een diepspoel of vlakspoel wc wilt. Kies je voor een diepspoel wc? Dan valt je boodschap meteen in het water. Hiermee zul je geen last hebben van vervelende geuren. Bij een vlakspoel wc zul je hier eerder last van kunnen ervaren, maar zul je juist minder last hebben van opspattend water.

fijne badkamer inrichting toilet

Jouw douche ervaring optimaliseren

Douchen brengt vooral voordelen met zich mee. Als we blij zijn, worden we nog blijer met een lekkere douche en als we een vervelende dag hebben gehad, kunnen we de dag wegwassen met een heerlijke douche. Als je een douche hebt, is het belangrijk dat je een  stevige douchecabine hebt. Zo blijft al het spattende water binnen de grenzen van de douchecabine. Daarnaast kun je zo voorkomen dat je slipt en valt in de douche. Gelukkig kun je tegenwoordig voor hele mooie douchecabines kiezen. Een tip hiervoor is het kiezen van een glazen douchecabine. Hierbij kun je dan kiezen voor een kwartronde cabine of een vierkante cabine. Welk model je kiest hangt af van je badkamer, maar vooral van jouw persoonlijke voorkeur. Zo zul je het gevoel hebben dat je in een luxe douche aan het wassen bent.

douchecabine zwart staal

Kortom, kun je jouw toilet moderner maken door te kiezen voor een hangend model. Hiermee bespaar je ruimte en kun je praktischer schoonmaken. Daarnaast kun je kiezen voor een glazen douchecabine. Zo is het net alsof je in een luxe douche wast.

Bekijk ook:
10x Badkamer ontwerpen tips
10x Hangtoilet inspiratie
10x Musthaves voor de moderne badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.