Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De ideale zolder speelkamer voor het perfecte kinderfeestje!
Kinderkamer inspiratie Scandinavisch interieur

De ideale zolder speelkamer voor het perfecte kinderfeestje!


Heel vaak wordt er besloten om van een zolderruimte een slaapkamer in te richten. Daar hebben we al een aantal hele mooie voorbeelden van laten zien zien zoals de super inspirerende zolder slaapkamer van Mark en Janneke of de zolder slaapkamer suite met badkamer. Sommige mensen richten de zolder in als inloopkast zoals de Zweedse Karen. En heel soms worden zolders ingericht als een woonkamer. En daar is de ‘witte woonkamer op zolder‘ een heel mooi voorbeeld van.

De ideale zolder speelkamer voor het perfecte kinderfeestje!

Vandaag wil ik laten zien dat je de zolder ook op een andere manier kunt benutten. We gaan namelijk een kijkje nemen in een zolder die ingericht is als een geweldige speelkamer!

Het is de zolderverdieping van een grote vrijstaande woning gelegen net buiten het centrum van Denemarken. Het huis is oorspronkelijk gebouwd in 1850 en in de jaren ’70 is het gerenoveerd door een van de grote architecten van Denemarken, Mogens Lassen. Maar de nieuwe bewoners hebben het interieur volledig gerenoveerd met een super strakke afwerking. De ruime zolder is dus ingericht als een speelkamer.

De ideale zolder speelkamer voor het perfecte kinderfeestje!

Ruime lichte zolder

Het is een heerlijke ruime kamer, die voorzien is van een karakteristieke puntdak en schitterende rustieke houten balken. Er zijn naast de grote ramen in de vaste muren ook een aantal grote dakramen verwerkt in de schuine wanden. Hierdoor heeft de kamer ook een heerlijke lichtinval. Het effect wordt bovendien versterkt door de mooie lichte houten vloer en de strak afgewerkte witte wanden.

Speelkamer inrichting

Omdat de kamer zo groot is, is er heel veel mogelijk. Je vindt er alles waar een klein kind naar verlangt in een speelkamer. Heel veel leuke en mooie speelgoed, een tipi tent, turnringen die vastgemaakt zijn aan de houten balk, een hangmat, een schommel, een mini boxbal… Er is zelfs een klimmuur gerealiseerd! Het is een ideale kamer geworden voor het perfecte kinderfeestje.

Bron: Madogbolig.dk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Leon
    16 november 2017 at 11:49

    Tof idee om je zolder op te vrolijken tot een kinderkamer. Onze zolder is mega donker en vol met troep moet ik eerlijk zeggen.. maar als ik de muren wit verf, komt er misschien meer licht binnen.. vind dit wel heel gaaf. Dan kunnen de kinderen ook lekker spelen als het regent.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.