Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

De stoere flagshipstore van Engelbert Strauss
Kantoorinrichting

De stoere flagshipstore van engelbert strauss


Engelbert strauss is een Duits bedrijf dat zich richt op werkkleding, werkschoenen en werkveiligheid. Het is een echt familiebedrijf, die in 1948 werd opgericht door vader en grootvader engelbert strauss. En vandaag de dag wordt de direct gevormd door Engelberts zonen Steffen en Henning Strauss. Ze hebben online shop en verschillende eigen winkels en speciaalzaken, met in totaal meer dan 1200 medewerkers. Het bedrijf heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, België, Zwitserland, Tsjechië, Zweden en Denemarken. Vandaag gaan we een kijkje nemen in één van de eerste vestigingen van engelbert strauss, gevestigd in het Duitse Bergkirchen.

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

De eerste vestiging van engelbert strauss werd in 2010 geopend in Hockenheim. Twee jaar later werd de tweede vestiging geopend in Bergkirchen, vlakbij München. Het is een echte speciaalzaak met een winkeloppervlakte van maar liefst 2400m2, die volledig is ontworpen en ingericht door ontwerpbureau Plajer & Franz. Zij hadden een winkelconcept bedacht dat de werkkleding van engelbert strauss op een onconventionele en verrassende manier presenteert.

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

Unieke en emotionele winkelervaring

De ontwerpers vond een speelse manier om verwijzingen naar verschillende handelsdisciplines in het ontwerpconcept toe te passen. Hierdoor is een customer journey gecreëerd en biedt de winkel zijn bezoekers een unieke en emotionele winkelervaring. De werkomgeving vormt samen met zijn emotionele waarden de basis voor het winkelontwerp, bestaande uit vertrouwen en tastbaarheid voor de consument. Tegelijkertijd drukt het specialistische competentie uit. ‘Vakmanschap’ is echt in de engelbert strauss winkel voor werkkleding en niet alleen een decoratiemiddel zoals gebruikelijk in lifestyle- en modezaken. Het is een echte winkel voor echte ambachtslieden die op zoek zijn naar hoogwaardige werkkleding en een verrassende productweergave en winkelatmosfeer waarderen.

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

Speelse inrichting

Emotionele focuspunten zijn geïntegreerd in het winkelontwerp met de bedoeling om de ruimte te structureren en een klantreis te creëren. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende zones bijzondere zones gecreëerd, zoals het ‘Strauss eiland’ en het ‘vogelnest’. Daarnaast vind je er ook speciale muren met gereedschap, bouwmaterialen en andere producten soortgelijke producten. De pashokjes zijn ook super stoer geworden. Naast rode containers, die als pashokjes worden gebruikt, zijn er ook stoere underlayment pashokjes ingericht. En zo vind je nog veel meer bijzondere presentatievormen, zoals karren die getransformeerd zijn in displaytafels en spiegels, grote autobanden die worden gebruikt voor de presentatie van producten, en de zitbanken die gemaakt zijn van houten paletten.

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

Er is ook een Strausscafé gecreëerd, gemaakt van materialen en elementen van ambachtelijke oorsprong. En er is ook aan ouders gedacht met kinderen. Je vindt er namelijk ook een hele stoere speelhoek met een vogelnest met geïntegreerde glijbaan!

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

De stoere flagshipstore van engelbert strauss

Bekijk ook:
Op bezoek bij een babywinkel in Noord-Holland
Kantoor van online kledingwinkel Everlane
Folklore designwinkel in Londen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  Juice, combinatie van een mini café en barbershop | Inrichting-huis.com
  3 maart 2020 at 21:26

  […] Vind je dit interieur helemaal te gek? Neem ook een kijkje in de stoere flagshipstore van engelbert strauss. […]

 • Reply
  Op bezoek bij een babywinkel in Noord-Holland | Inrichting-huis.com
  3 maart 2020 at 21:27

  […] ook eens een kijkje in de stoere flagshipstore van engelbert strauss. Het is een totaal andere winkel, maar ook super […]

 • Reply
  Prachtige winkelpand te huur in Amsterdam! | Inrichting-huis.com
  3 maart 2020 at 21:32

  […] jij fan van stoere industriële interieurs? Dan zal je de flagshipstore van engelbert strauss ook geweldig […]

 • Reply
  Mixstore Blend&Blender | Inrichting-huis.com
  3 maart 2020 at 21:35

  […] Een andere winkel die alleen al vanwege het stoere interieur een bezoekje waard is, is de stoere flagshipstore van engelbert strauss! […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.