Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

carport bouwen in de tuin
Tuin inspiratie

Carport bouwen in de tuin: waar begin je? 


Het (laten) bouwen van een carport in de tuin kan om verschillende redenen interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de kans veel kleiner is, dat je de komende maanden moet krabben in de ochtend. Of wat te denken van het gegeven, dat je minder snel last zal hebben van vogelpoep op de lak van je auto? Het kan de lak ernstig aantasten. Bij het bouwen van een carport aan huis heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een bestaand bouwpakket en een op maat gemaakte carport, welke je vanaf het begin af aan zelf opbouwt. Voordeel van het eerste is de eenvoud bij het opzetten hiervan; het tweede biedt je de mogelijkheid de carport naadloos aan te laten sluiten bij de beschikbare ruimte rondom je woning.

Start met het bepalen van de bouwtekening 
Kies je voor het zelf ontwerpen en bouwen van een carport, dan is het zaak te beginnen met het uitwerken van een bouwtekening. Bepaal het formaat van de carport en de vorm hiervan. Denk bij dit laatste aan het verschil tussen een volledig open carport en een model, waarbij je sommige zijden afsluit. Het biedt de auto een betere bescherming. De voorzijde van een carport is logischerwijs altijd open. 

Tip: laat je inspireren door de bouwtekeningen die je tegenwoordig heel eenvoudig online op kunt zoeken. Het biedt je een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt, bij de bouw van een carport aan je woning. 

caport bouwen in de tuin groot

Materialen in huis halen voor de carport 
Een volgende stap is het in huis halen van de benodigde materialen voor de bouw van de carport. Denk hierbij aan stevige houten palen voor de hoekpunten van de carport, het hout voor het dak hiervan en bitumen om het dak in de laatste fase mee te bedekken. Je wilt voorkomen dat het dak al snel gaat lekken. Je zou de bitumen dakbedekking van verschillende soorten mossen en grassen kunnen voorzien; het idee van een duurzaam groen dak. Vaak wordt bij de bouw van een carport, net als bij bijvoorbeeld het bouwen van tuinhuizen, gekozen voor douglas hout. Dit hout is duurzaam en heeft een mooie kleur. 

Tip: zet de douglas houten palen op een betonpoer, of smeer deze aan de onderzijde in met teer. Het voorkomt dat het vocht in de grond in het hout trekt, wat al snel zal leiden tot houtrot. Iets wat de stabiliteit van de constructie schaadt. 

Bekijk ook:
36x Tuin ideeën
Voortuin ideeën
10x Carport ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.