Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vrijstaande woning uit Vilnius met zwarte houten gevel en een licht warm interieur
Binnenkijken Modern interieur

Vrijstaande woning uit Vilnius met zwarte houten gevel en een licht warm interieur


Gelegen in het schilderachtige Vilnius, Litouwen, onthult dit project een unieke interpretatie van de klassieke Litouwse landhuizen. Elk detail, van de doordachte indeling tot de zorgvuldig gekozen materialen, ademt innovatie en respect voor historie.

Dit project van Inblum Architects is een hedendaagse interpretatie van de traditionele Litouwse landhuizen. Vroeger bestond een boerderij uit verschillende gebouwen met elk een eigen functie. In dit moderne ontwerp worden aparte blokken van verschillende grootte en hoogte samengevoegd tot een samenhangend geheel, elk met hun eigen functie zoals woonkamer, hoofdverblijf, kindergedeelte, carport en veranda’s.

vrijstaande moderne woning zwarte gevel natuurlijke omgeving

Harmonie tussen exterieur en interieur

Het exterieur, met zijn zwartgeblakerde houten planken, biedt een beschermend gevoel tegen het kille klimaat. Daartegenover staat het heldere en visueel warme interieur dat rust en lichtheid uitstraalt. De open veranda’s rondom het huis lijken het interieur te vergroten en de grens tussen binnen en buiten vervaagt door beschutte ruimtes en grote ramen, gecombineerd met aluminium kozijnen.

Volgens adviesplatform Ramen-deuren.be bieden aluminium ramen diverse voordelen. Ten eerste zijn ze bijzonder duurzaam en onderhoudsarm, omdat aluminium niet roest of rot. Daarnaast bieden ze een hoge mate van veiligheid en isolatie, zowel thermisch als akoestisch, wat bijdraagt aan energie-efficiëntie en comfort in huis. De slanke profielen van aluminium ramen zorgen voor maximale lichtinval en een elegante uitstraling. Je kunt bovendien kiezen uit bijna alle mogelijke kleuren, zonder dat je het periodiek opnieuw moet verven.

Voor dit project hebben de architecten gekozen voor zwarte aluminium kozijnen die naadloos ingaan op het exterieur van de woning. Dit zorgt voor een moderne, minimalistische look die zowel tijdloos als stijlvol is.

moderne woning zwarte aluminium kozijnen

Open karakter

De structuur van het huis is cruciaal om het open en gastvrij te laten aanvoelen. De gangen in het huis zijn recht en overzichtelijk. Er zijn schuifdeuren die makkelijk bediend kunnen worden, zonder in de weg te staan. Aan beide kanten van deze gangen zijn ramen. Als je door deze ramen kijkt, lijkt het net alsof het huis nog verder gaat.

moderne witte keuken kookeiland

De leefruimte is het hart van de woning, waar de moderne woonkamer, eethoek en de open keuken op een praktische manier zijn gecombineerd. Hier heb je aan weerszijden grote raampartijen en moderne schuifpuien, wat niet alleen voor een fijne lichtinval zorgt, maar het voelt ook erg ruimtelijk. De grote hoekbank fungeert als een soort roomdivider, die de zithoek van de eethoek scheidt, terwijl het grote kookeiland dat ook doet voor de keuken.

Op die manier zijn er verschillende zones gecreëerd in de open leefruimte, met duidelijke looppaden.

grote ramen en glazen schuifpui beide kanten woning

sparrenhout inbouwkasten hal

Hout voor sfeer en warmte

In tegenstelling tot de zwarte gevel, hebben de ontwerpers gekozen voor een een licht interieur. Strakke witte muren zijn gecombineerd met een strakke lichtgrijze gietvloer.

De houten balken aan het plafond zijn daar een belangrijk onderdeel van, waarbij elke balk bovendien op een hele toffe manier voorzien is van verlichting, in de vorm van ledstrips. Daarnaast is sparrenhout gebruikt in de schuifdeuren, verschillende soorten meubels, zoals de houten eettafel, salontafels, bureau’s en nachtkastjes. In het thuiskantoor zijn ook de strakke inbouwkasten van hetzelfde hout vervaardigd.

cinewall houten nis beamer

In de zithoek is zelfs een brede nis naast de sfeerhaard gecreëerd, en bekleed met hetzelfde sparrenhout. Deze nis wordt gebruikt als een soort TV meubel, waar randapparatuur in geplaatst kan worden – een soort cinewall, maar in plaats van een TV, is er gekozen voor een beamer aan het plafond.

Het gebruik van het hout, gecombineerd met de verlichting, zorgt voor een warme en knusse sfeer in de woning.

sparrenhouten schuifdeuren zwarte deurgrepen

moderne slaapkamer houten schuifdeur

Fotografie: Darius Petrulaitis

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.