Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kookeiland
Keuken inspiratie

15x Kookeiland


Een kookeiland is voor velen de ultieme keukendroom. Het ziet er natuurlijk super mooi uit, maar keukeneilanden bieden ook een aantal hele praktische voordelen. Zo kan je met een kookeiland extra werkruimte creëren. Iets wat essentieel is voor mensen die van koken houden. Een ander belangrijk voordeel is kastruimte, waar je nooit genoeg van kunt hebben in de keuken. En een kookeiland heeft ook een sociaal karakter. Je kunt er niet alleen gezellig omheen ‘hangen’, terwijl de kok bezig is, vaak wordt een keukeneiland ook gebruikt als een bartafel met barkrukken waar je lekker aan kunt zitten. En zoals gezegd ziet een kookeiland er ook gewoon heel mooi uit. In een open keuken is het eiland een soort verbindingselement tussen de woonkamer en de keuken. Het keukeneiland kan zelfs dé focuspunt worden van heel de ruimte. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is, hebben wij een aantal hele leuke en mooie inspiratie voorbeelden van keukeneilanden op een rijtje gezet, met leuke ideeën en handige tips.

1. Groot kookeiland met marmeren werkblad

We beginnen gelijk maar met één van de mooiste kookeilanden die we hier hebben laten zien, die we gevonden hebben bij Zweedse makelaar Bjufors. Het is een geweldige keuken met heel veel ruimte en heel veel lichtinval. Ze hebben er dan ook een echte woonkeuken van gemaakt. Naast mooie lage keukenkasten tegen de vaste muur in een l-opstelling, vind je er dus ook een groot kookeiland én een grote eettafel. De zwarte houten keukenkasten zijn afgewerkt met een chique witte marmeren werkblad, gecombineerd met gouden details. Het kookeiland met de moderne inductie kookplaat biedt zowel veel werkruimte als kastruimte. En je kunt er ook lekker aan zitten op de mooie barkrukken. Je kunt hier meer foto’s bekijken van deze prachtige keuken.

Groot kookeiland met marmeren werkblad

2. Modern zwart kookeiland

Het kookeiland steelt de show in deze mooie moderne keuken. Niet alleen omdat het zo mooi is, maar ook omdat het strak zwart is. Het vormt een heel mooi licht donker contrast ten op zichte van de lichte vloer, de lichte muren en de strakke witte wandkasten. Alleen in een grote keuken kan een dergelijk kookeiland geplaatst worden, waarbij je genoeg bewegingsruimte hebt rondom het eiland. De twee lange zijden zijn ingericht met strakke zwarte kasten, en aan de bovenkant vind je naast de kookplaat ook de spoelbak en een diepe gleuf, waar kruiden in geplaatst kunnen worden. Meer zien van deze keuken? Klik hier!

Modern zwart kookeiland

3. Radiator aan kookeiland

Dit is de keuken uit een super mooi appartement in Barcelona. De keuken is middels een grote glazen wand met zwarte stalen kozijnen gescheiden van de eetkamer en woonkamer. Hierdoor is het licht en de ruimtelijkheid in tact gehouden, ondanks dat het een aparte keuken is geworden. Het witte aanrechtblad vormt een mooie combinatie met de eikenhouten zijpanelen, terwijl de achterkant bekleed is met een soort natuursteen. Wat bijzonder is, is dat de radiator aan het kookeiland is gemonteerd, waar de twee mooie barkrukken tegenaan zijn geschoven. De twee witte hanglampen boven het eiland zijn ook erg leuk. De hele binnenkijker van dit appartement is hier te zien.

Radiator aan kookeiland

4. Smal lang kookeiland

Een tijdje geleden hadden we een hele inspirerende binnenkijker laten zien, een voormalige gymzaal uit Rotterdam die omgetoverd is tot een super mooie woning. De open keuken is één van de hoogtepunten van het interieur. Naast prachtige op maat gemaakte houten wandkasten is een schitterend kookeiland gecreëerd. Vanwege de ruimte is er gekozen voor een smal lang kookeiland met strakke witte kasten, die omlijst zijn met een carrara wit werkblad. Let ook op de inbouw afzuigkap die super strak in het plafond is verwerkt. Klik hier om meer van deze unieke woning te zien!

smal lang kookeiland

Fotografie: René de Wit

5. Kookeiland van RVS en multiplex

Architectenbureau A6A heeft voor één van hun projecten onderstaande keuken ontworpen in een klein appartement van slechts 55m2. De Franse architecten hebben een interieur ontworpen met veel gebruik van multiplex. Multiplex wanden, kasten en voor de keuken hebben ze multiplex gecombineerd met RVS. Het kookeiland bestaat uit RVS kasten, terwijl de zijpanelen bekleed zijn met multiplex. Het dunne lichtgrijze werkblad van beton staat er ook heel mooi bij. Alle foto’s vind je hier!

Kookeiland van RVS en multiplex

6. Betonnen kookeiland

Bij OOOOX studio vonden we deze bijzondere keuken. Een grote open keuken waar verschillende mooie materialen zijn gecombineerd. Lage moderne witte keukenkasten met een wit keukenblad zij gecombineerd met een houten wandkast, terwijl er gekozen is voor een betonnen kookeiland, met een betonnen frame, betonnen kasten en een dik betonnen werkblad. De afzuigkap is strak in het werkblad gebouwd, waardoor er plek was boven het kookeiland voor het ophangen van de vier vintage hanglampen. Daarnaast is er ook klein gedeelte gecreëerd waar je op een barkruk aan kunt zitten. Klik hier om meer te zien!

Betonnen kookeiland

7. L-vormig kookeiland met spiegel

Dit is de meest bijzondere keuken uit dit rijtje, ontworpen door architectenbureau Cometa Architects. De Spaanse ontwerpers hebben deze keuken ontworpen voor een klein appartement van 42m2 gelegen in Barcelona. Ze hebben gekozen voor een open keuken, waardoor er één grote open ruimte is gecreëerd. Naast een kastenwand is er ook een kookeiland gecreëerd, waar de eettafel aan de zijkant is gemonteerd. Hierdoor is het een soort l-opstelling geworden. Het is een heel modern kookeiland met een strak wit werkblad, maar het meest bijzondere is dat de voorkant bekleed is met een grote spiegel. Love it! Dit appartement is sowieso een mustsee.

l-vormig kookeiland spiegel

8. Modern kookeiland op poten

De kookeilanden die we hierboven hebben laten zien, zijn allemaal blokken zonder poten. Maar je kunt ook een kookeiland nemen mét poten, zoals onderstaande mooie moderne keuken uit een klein appartement uit Barcelona. Het is een groot modern kookeiland met strakke witte kasten en stijlvolle schuinlopende platte poten. Het nadeel is dat de leiding onder het kookeiland zichtbaar is. Daarom hebben ze gekozen voor een mooie koperen buis. Dit hebben ze gecombineerd met een een hele mooie koperen kraan. Iets verderop vind je een vaste inbouwkastenwand, waar onder andere de koelkast in verwerkt is. Klik hier voor de hele binnenkijker.

Modern kookeiland op poten

9. Tafel tegen kookeiland

Een kookeiland wordt vaak gecombineerd met een eettafel. Je kunt barkrukken bij het kookeiland plaatsen, maar je kunt er ook een eettafel tegenaan plaatsen met eetkamerstoelen. Wil je er echt één geheel van maken, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de tafel aan het kookeiland vast te maken. Deze keuken is daar een heel mooi voorbeeld van. Naast een grote kastenwand, vind is er ook een groot kookeiland gecreëerd, waar een tafel aan vast is gemaakt. Zowel het keukenblad als het tafelblad is van hetzelfde mooie marmer, waardoor alles mooi samenhangt. Ook de rest van het interieur ziet er prachtig uit. Klik hier om het te bewonderen.

Tafel tegen kookeiland

10. kookeiland met ingebouwde afzuigkap

Hoewel sommige afzuigkappen heel mooi zijn, blijft het tóch een vrij groot object. Vooral als je een kookeiland hebt, kan dit best storend zijn. Een kookeiland met een ingebouwde afzuigkap is dé perfecte oplossing. De afzuigkap is strak in het werkblad gebouwd, waardoor het plafond vrij en open blijft. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld, de keuken van een super mooi verbouwde Victoriaanse woning uit Londen. Naast een grote l-vormige keukenopstelling, vind je er ook een smal kookeiland, waar zowel de moderne inductie kookplaat als de ingebouwde afzuigkap in verwerkt zijn. Klik hier voor de binnenkijker.

kookeiland met ingebouwde afzuigkap

11. Modern wit kookeiland

Dit is de keuken van de architecten Syra en Joaquín, die in een zelf ontworpen loft woning in Madrid wonen. Ook de keuken hebben ze helemaal zelf ontworpen. Een mooie open keuken met grote hoge kastenwanden van eikenhout, gecombineerd met een modern wit kookeiland. In de keuken is weliswaar een eettafel geplaatst, maar ze wilden ook een kookeiland hebben waar je lekker aan kunt zitten. Daarom hebben ze twee leuke barkrukken tegenaan geplaatst. Wil je meer zien? Klik hier voor alle foto’s van deze inspirerende binnenkijker.

Modern wit kookeiland

12. Zwart kookeiland met design afzuigkap

We hadden het hierboven over dat afzuigkappen niet mooi zijn, vooral bij een kookeiland. Maar we hadden het ook over dat er wel degelijk hele mooie afzuigkappen bestaan. In deze stoere zwarte keuken met een groot kookeiland hebben ze zo’n mooie afzuigkap opgehangen. Ze hebben gekozen voor de Elica Easy afzuigkap, waarvan het ontwerp doet denken van een moderne designer hanglamp. Deze recirculatie afzuigkap is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast zwart is het bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in wit en RVS. Bekijk ook de rest van deze mooie woning. Klik hier.

Zwart kookeiland met design afzuigkap

13. Kookeiland in open woonkamer

Één van de voordelen van een kookeiland, is dat je het als verbindingselement kunt gebruiken in een open woonkamer. We hadden hier een tijdje geleden een binnenkijker laten zien, waar dat voordeel heel mooi naar voren komt. Het gaat om een ruim en licht Scandinavisch appartement. Er is gekozen voor een open keuken, bestaande uit een grote kastenwand tegen de muur, gecombineerd met een kookeiland. Zowel de kastenwand is strak grijs, terwijl het keukenblad van wit marmer is. Bij het kookeiland is bovendien een grote eettafel geplaatst met de mooie houten Wishbone Chairs. De rest van het appartement kan je hier bekijken.

Kookeiland in open woonkamer

14. Luxe kookeiland

Dit luxe kookeiland past zonder twijfel in de droomkeuken van de meeste mensen. Het is mooi, het is groot, en er zijn hele mooie materialen gecombineerd. Het is de keuken van een voormalige brouwerij in het centrum van Londen, die verbouwd is tot een indrukwekkende industriële woning. De luxe materialen, zoals het marmeren werkblad, de gouden kranen en wastafel vormen een heel bijzonder contrast ten op zichte van de rauwe details van de woning. En hier is de gouden afzuigkap juist wel de blikvanger van het interieur. Neem een kijkje in deze prachtige woning. Klik hier!

Luxe kookeiland

15. Kookeiland van steigerhout

Een tijdje geleden hadden we een woning uit Amsterdam laten zien die we op Funda hadden gevonden. In die woning vonden we een hele stoere keuken met een kookeiland van steigerhout. Een kookeiland met steigerhouten kasten en zijpanelen, gecombineerd met een dik betonnen werkblad. Het steigerhout staat heel mooi bij de grijze gietvloer en de strakke witte wanden. En wat ook erg leuk is, is dat de servieskast en de deur mintgroen hebben geverfd. Klik hier voor meer foto’s.

Kookeiland van steigerhout

Bekijk ook:
10x Keukeneiland inspiratie
10x Woonkeuken inspiratie
15x Keuken bar in huis

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Keukenloods
    25 april 2020 at 00:58

    Altijd een enorme toevoeging aan de keuken.

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.