Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Verticale radiator


Vind je horizontale radiatoren lelijk, en overweeg je om die van jou te vervangen door een verticale radiator? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen beslissen of een verticale radiator de juiste beslissing is voor jou. Lees hier wat de voordelen en nadelen zijn, en raak geïnspireerd van een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van verticale radiatoren!

Horizontale radiatoren zijn de standaard. Ze worden niet alleen vaak gebruikt omdat ze standaard worden gebruikt in nieuwbouwwoningen, maar horizontale radiatoren bieden ook een aantal belangrijke voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat ze in heel veel gevallen beter uitkomen in de ruimte, omdat radiatoren vaak aan de muur wordt gemonteerd onder ramen. Daarnaast zijn horizontale radiatoren verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, stijlen en kleuren, waardoor je altijd een radiator kunt vinden die in jouw interieur past.

In onderstaande woonkamer is er gekozen voor een mooie verticale hoekradiator. Ondanks de beperkte ruimte, is dankzij deze radiator van Zehnder, tóch mogelijk om een grote radiator te nemen. De Zehnder Nova radiator is verkrijgbaar bij Radiatoraanbiedingen.nl.

verticale radiator woonkamer hoek

Tóch worden verticale radiatoren steeds populairder onder huiseigenaren, interieurontwerpers en architecten. Onderzoek heeft aangetoond dat verticale radiatoren zeer veelzijdig zijn en ongelooflijk geschikt om te worden gebruikt met alle soorten warmtebronnen, inclusief conventionele ketels en eenheden voor hernieuwbare energie. De belangrijkste reden voor de toegenomen installatie van hoge en slanke modellen is dat het in ruimtes met beperkte wandruimte vaak handiger is om gebruik te maken van de hoogte in plaats van de breedte van de muur. Maar net als een horizontale radiator, biedt een verticale radiator ook belangrijke voordelen. Lees er hieronder alles over.

Ruimtebesparend

Zoals hierboven benoemd, is het belangrijkste voordeel van een verticaal radiator vanwege het ruimtebesparende karakter. Denk er maar over na. Als je een kleine woonkamer hebt met veel spullen en meubels die allemaal een plekje moeten krijgen, wil je natuurlijk geen radiator die heel veel ruimte inneemt. Hetzelfde geldt eigenlijk nog meer in ruimtes zoals een smalle hal waar je vrijwel altijd te maken hebt met beperkte ruimte. Dit is waar de verticale radiator van pas komt. Met een verticale radiator hoef je namelijk geen brede muur te hebben, omdat je vooral de hoogte in gaat – ruimte die je vaak toch niet goed kunt benutten.

Hieronder zien jullie de mooie zwarte verticale Thermrad AluStyle radiator. Deze verticale radiator heeft totaal 6 aansluitingen. De verticale lijnen zorgen voor een elegante afwerking, die past in elk interieur.

zwarte verticale radiator

Handdoeken opwarmen

Hoewel een verticale radiator super mooi kan zijn in de woonkamer, keuken of slaapkamer, is het vooral erg populair in de badkamer. Waarom? Omdat veel verticale radiatoren voor de badkamer ontworpen zijn om ook handdoeken op te kunnen warmen. Sterker zelfs, handdoekradiatoren zijn een van de meest populaire verticale radiatoren. Als je op zoek bent naar een ruimtebesparende radiator, waarmee je ook handdoeken kunt opwarmen, dan is de verticale handdoekradiator een musthave. Deze schoonheden zijn er in veel verschillende ontwerpen en vormen en stellen je niet alleen in staat om je badkamer op te warmen na een het baden of douchen, maar je krijgt daarmee ook van die heerlijke warme handdoeken waarmee je direct kunt afdrogen. Vooral in de winter is dit super waardevol. Bovendien worden de meeste handdoekradiatoren geleverd als een dual fuel-model, wat betekent dat ze binnen en onafhankelijk van de centrale verwarmingssysteem kunnen werken.

In deze mooie moderne badkamer is er gekozen voor de Zehnder Vitalo Bar. Dankzij de innovatieve techniek kan de badkamer efficiënt worden verwarmd, en zorgt het extreem vlak design voor esthetische accenten.

Zehnder Vitalo radiator

Voordelen van een kolomradiator

Verticale kolomradiatoren, net zoals de handdoekradiator, kunnen in een huis worden gebruikt om ruimte en tijd te besparen als het gaat om het drogen van je was. De horizontale kolommen van de verticale kolomradiator kan je gebruiken om sokken en kleding te drogen wanneer de warmte niet voor de ruimte wordt gebruikt. Dit is ook een van de voordelen van een kolomradiator; de veelzijdige functionaliteit betekent dat je naast de voor de hand liggende verwarming ook tal van toepassingen zult vinden.

De Eucotherm Nova radiator bewijst dat een verticale radiator ook strak en modern kan zijn.

verticale kolomradiator

Energiezuinig in kleine en grote ruimtes

De verticale hoogte van de radiator heeft voordelen, juist omdat hij hoog is. Bij kleinere kamers zullen ze snel opwarmen, vooral omdat warmte stijgt en met een lager plafond krijg je meer warmte die gelijkmatig over de kamer wordt uitgestraald. Bij hogere plafonds is een verticaal design van de radiator het overwegen waard, omdat hij door zijn hoogte de warmte nog hoger kan uitstralen. De snelheid waarmee de ruimte wordt opgewarmd, is volledig afhankelijk van het materiaal waarvan de radiator is gemaakt. IJzeren radiatoren warmen doorgaans langzamer op dan andere materialen, maar zijn duurzamer, terwijl aluminium flexibel en gemakkelijk te installeren is en veel sneller opwarmt.

De Vasco Flat-V-Line paneelradiator is een verticale paneelradiator met vlakke voorplaat, die een superieure warmtevoorziening met een toekomstgerichte technologie en een stijlvolle uitstraling combineert.

verticale radiator keuken

Creatieve ontwerpen

Een van de voordelen van de verticale radiator is het enorme aanbod aan designs en stijlkeuzes die je tot je beschikking hebt. Zo is de paneelradiator een gedurfd ontwerp dat in elk huis een blikvanger zal zijn. De aard van de verticale radiator betekent dat deze een ruimte “bezit”. Het is een beetje een interieurdecoratie op zich en dit betekent dat radiatorontwerpers hierop zullen inspelen, wetende dat het publiek geen eenheid wil die op de achtergrond verdwijnt, maar in plaats daarvan opvalt en een andere dimensie en textuur aan de muur toevoegt.

Waardeverhogend

Een goed ontworpen verticale radiator voegt waarde toe aan je huis vanwege het coole ontwerp en de efficiëntie. Ontwerpers zullen dit erkennen bij het maken van een verticale radiator, het is een huishoudattribuut dat niet meer weg te denken is en karakter toevoegt aan je eigendom. Dit is daarom een ​​geweldige aanvulling op elk onroerend goed dat je in de toekomst misschien wilt verkopen.

Hieronder zien jullie de Zendher Forma handdoekradiator – een model dat erg populair is voor de moderne badkamer.

zehnder handdoekradiator verticaal

Bekijk ook:
Raamradiator
10x Gietijzeren radiator in de klassieke badkamer
Radiatorombouw ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.