Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Raamradiator
Wooninspiratie

Raamradiator


Toen wij nog in de beginfase zaten van de verbouwing van onze woning, moesten we op een gegeven moment bepalen waar de radiatoren komen te staan. Voor beide verdiepingen mochten we zelf bepalen hoeveel radiatoren en waar deze werden geplaatst. Omdat we radiatoren over het algemeen niet erg mooi vinden, hadden we besloten om zo min mogelijk radiatoren te nemen. Zo hadden we slechts één radiator in onze eigen slaapkamer genomen, omdat we de verwarming nooit aan hebben tijdens het slapen. En in de woonkamer hadden we ook een radiator verwijderd. Nu we er alweer een tijdje wonen, zitten we na te denken om tóch maar wel een extra radiator erbij te plaatsen.

Raamradiator

Radiator voor het raam

Op de bovenverdieping hebben we op dit moment in totaal drie grote radiatoren. Twee in de keuken en één bij de eettafel. Hierdoor kan het tijdens de koude winterdagen best koud aanvoelen in de zithoek van de woonkamer. De grote vraag is alleen waar we de radiator moeten plaatsen. Gezien bijna alle muren bezet zijn, lijkt de enige mogelijkheid om de radiator voor het raam te plaatsen. Naast de openslaande deuren naar de tuin, hebben we een groot raam, die van de vloer tot aan het plafond loopt. Het zou lelijk zijn als we daar een normale radiator zouden plaatsen, die een groot gedeelte van het raam bedekt. Daarom willen we een raamradiator kopen.

radiator-voor-raam

Voordelen van een raamradiator

Een raamradiator is een lage radiator met een hoogte van ongeveer 20-25 centimeter. Omdat deze zo laag is, is een raamradiator ideaal voor grote ramen. Het zou er niet alleen erg lelijk uitzien, maar een hoge radiator houdt ook het licht tegen van buitenaf. Raamradiatoren zijn vaak voorzien van poten (standconsoles), waardoor je ze gewoon op de vloer kan plaatsen. Je hoeft de radiator dus niet aan de muur te bevestigingen, wat in ons geval ook niet zou kunnen. Een ander voordeel van een raamradiator, is dat deze over het algemeen ook mooier eruit zien dan een normale radiator.

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Raamradiator

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.