Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonaccessoires

Vandaag is rood de kleur van jouw… nieuwe vloerkleed!


Bij de kleur rood leggen we al gauw het verband met liefde, warmte, kracht en passie. Het is dan ook niet gek dat Marco Borsato rood symboliseerde met de liefde en er zelfs een lied over schreef. Weet je wat rood nog meer kan zijn? De kleur van jouw nieuwe vloerkleed! Een rood kleed is sfeervol en ideaal om in huis te nemen. In deze blog leggen we uit waarom een rood vloerkleed het missende element is in jouw interieur!

Haal meer sfeer in huis

De kleur van een vloerkleed kiezen, is niet voor iedereen een makkelijke keuze. Om je daarbij te helpen, lichten we toe waarom rood misschien wel de kleur van jouw nieuwe vloerkleed wordt! Sfeer is een bepalende factor bij het inrichten van een interieur. Een rood kleed kan die rol perfect vervullen. Rood bezit namelijk de kracht om in een handomdraai warmte toe te voegen aan een interieur.

Een rood vloerkleed kan opvallend zijn en meteen alle blikken vangen. Dat is misschien niet voor iedereen weggelegd. Echter, rood kan ook heel zacht zijn, zoals bij een vintage vloerkleed. Vintage vloerkleden hebben een verwassen waas over zich heen die de felheid van kleuren afzwakt. Daarmee breng je wel die gewenste warmte in huis, zonder dat de kleuren overheersen.

Rood vloerkleed

Ontdek Perzische tapijten

Rood is van oudsher een populaire kleur voor vloerkleden. Kijk maar naar een Perzisch tapijt, die een lange geschiedenis draagt. In de oudheid werden Perzische tapijten met de hand gemaakt en waren ze erg kostbaar. Deze tapijten waren een teken van rijkdom. Eenieder wie dit type vloerkleed bezat, haalde een schat aan vermogen in huis. Tegenwoordig zijn Perzische tapijten betaalbaar, omdat ze machinaal in grote getale worden geproduceerd.

Wie een vloerkleed had uit het oude Perzië was ook nog eens verzekerd van een voorspoedig leven. Rood stond namelijk symbool voor geluk. In sommige landen in Azië leeft deze overtuiging nog altijd voort. Dat, en het feit dat een Perzisch tapijt rood heel veel sfeer en karakter toevoegt aan een interieur, maakt dit vloerkleed een absolute musthave!

Rood vloerkleed

Haal rood naar buiten met een buitenkleed

Een buitenkleed is in vele interieurs haast niet meer weg te denken. Omdat veel mensen graag tijd spenderen in de buitenruimte, is het inrichten van de tuin, het terras of het balkon net zo belangrijk. Een buitenkleed maakt het nóg aantrekkelijker om buiten te zitten. Een groot voordeel van buitenkleden is dat ze zowel binnen, als buiten gebruikt kunnen worden. Met prachtige designs, kleuren en patronen domineren ze steeds meer interieurs.

Op dit moment is rood ook een enorm gewilde kleur voor buitenkleden. Rood mengt zich goed samen met natuurlijke buitenkleuren en kleurt prachtig bij planten en bloemen. Ook is een buitenkleed een fleurige aanvulling op saaie tuinsets.

rood vloerkleed

Bekijk ook:
Zo gebruik je een rond vloerkleed
10x IKEA vloerkleed
4 Redenen om te kiezen voor een vintage vloerkleed!
Bordeaux rood interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.