Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

swing-lamp-bank
Lampen Woonkamer inspiratie

Swing lamp bij de bank


We wilden een lange tijd een hanglamp bij de bank in de hoek van woonkamer hebben. Sterker nog, de hanglamp hadden we zelfs al gekocht. Nog steeds zouden we het erg mooi vinden, maar tóch hebben we besloten om het niet te doen. In plaats een hanglamp, gaan we namelijk een wandlamp monteren aan de muur bij de bank. Een zogenaamde swing lamp om precies te zijn!

swing-lamp-bank

Een swing lamp kenmerkt zich met een lange arm, die je door middel van een scharnier naar links en naar rechts kunt swingen. Dit kan praktisch zijn, maar wij vinden het vooral erg mooi. We zijn er nog niet helemaal over uit welke swing lamp het gaat worden, dus hebben we op internet een beetje rondgekeken. Hieronder hebben ik de mooiste modellen geplaatst. Welke vind jij het mooist? Ik ben benieuwd!

Potence lamp

Ik heb het hier al eerder gehad over de Potence lamp. Een echte designklassieker die ontworpen is door ontwerper Jean Prouvé.

swing-lamp-potence-lamp

FLOS 265 lamp

Een andere klassieker is de 265 wandlamp van FLOS, ontworpen door Italiaanse Paolo Rizzatto. Deze swinglamp wordt vaak als bureaulamp gebruikt, maar als wandlamp bij de bank is het ook een hele leuke lamp.

FLOS 265 lamp

One Forty Three Telescoping Otis Light

Het Amerikaanse One Forty Three maakt hele mooie lampen. Daar zitten ook een aantal hele mooie swing lampen tussen. De Telescoping Otis Light vind ik het mooiste model.

One Forty Three Telescoping Otis Light

House Doctor swing lamp

De bronzen swinglamp van House Doctor vind ik ook een hele mooie lamp. Minimalistisch, maar door het brons en de grote lichtbron is het super chique en stijlvol. Het is bovendien verkrijgbaar in een klein en groot formaat.

House Doctor swing lamp

Lucide Tjoll swing lamp

De Lucide Tjoll swing lamp is verkrijgbaar in de drie kleuren zwart, wit en grijs. Het kenmerkt zich met een flexibele arm met een lengte van maar liefst 115cm en een mooie Scandinavische lampenkap.

Lucide Tjoll swing lamp

Menu Warren swing lamp

Wil je een echte minimalistische swing lamp, dan is de Warren swing lamp van Menu ideaal. Het ontwerp is gebaseerd op de Triangle Below Canal Street in het hart van Manhattan in New York. De Menu Warren swing lamp is verkrijgbaar in messing en zwart.

Menu Warren swing lamp

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Flos 265 lamp | Inrichting-huis.com
    14 november 2017 at 11:00

    […] af, maar dat is juist het leuke ervan. Één van de dingen die we nog steeds willen hebben, is de swinglamp bij de bank. Aanvankelijk was de Potence lamp onze favoriet, maar laatste tijd zijn we vooral erg gecharmeerd […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.