Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

gietvloer
Wooninspiratie

Soorten vloeren


Bij het inrichten van een woning komt heel veel dingen bij kijken. Één van de dingen die je als eerste bezighoudt is de vloer. Omdat zo groot is, is de vloer één van de belangrijke basiselementen in huis, die de uitstraling en sfeer bepaalt. Sommige mensen hebben al een duidelijke voorkeur, maar er zijn ook heel veel mensen die helemaal geen idee hebben wat voor soort vloer ze willen. Er zijn ook zó soorten vloeren, die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben. Daarom hebben we vandaag de meest populaire vloeren op een rijtje gezet. Hopelijk kunnen we je hiermee de keuze makkelijker maken.

Houten vloer

De houten vloer is enorm populair. Hout is een natuurproduct en straalt hierdoor heel veel warmte en sfeer uit. Naast verschillende houtsoorten, zoals eiken, essen of grenen, zijn er ook verschillende legpatronen mogelijk. Het meest gebruikte legpatroon zijn houten planken die in de lengte zijn gelegd, maar je kunt ook denken aan de chique visgraat vloer of de Hongaarse punt.

Houten vloer

Houten vloer

Laminaat

Laminaat is één van de meest gekozen vloersoorten Het is vooral erg populair als alternatief voor de houten vloer. Het is opgebouwd uit vier lagen, namelijk een toplaag, dessinlaag, HDF laag en dragerlaag. De toplaag is gemaakt van melamine en korund, die ervoor zorgt dat het sterk is. Het grote voordeel van laminaat is dat het stukken goedkoper is dan een houten vloer, en door het kliksysteem is laminaat heel eenvoudig zelf te leggen.

laminaat

laminaat

PVC

Ook een PVC vloer is erg populair, sterker, het is een van de meest gebruikte kunststof vloeren. Een oersterke, geluiddempende harde vloer, die verkrijgbaar is in ontzettend veel verschillende motieven. Zo zijn er bijvoorbeeld PVC vloeren verkrijgbaar met een visgraatmotief. Sommigen zijn zelfs bijna niet te onderscheiden van een echte visgraat houten vloer.

Gietvloer

Een andere vloer die vooral de laatste jaren sterk in populariteit toenemen is de gietvloer. Zoals de naam al zegt, worden gietvloeren gegoten. Een gietvloer kenmerkt zich dan ook door een strak, modern en naadloos karakter. Naast dat het er super strak uitziet, hebben gietvloeren ook als voordeel dat ze hygiënisch en makkelijk schoon te maken zijn. Gietvloeren zijn ook geschikt voor de badkamer. Klik hier voor een mooi voorbeeld van een badkamer met gietvloer.

gietvloer

gietvloer

Tapijt

Tapijt is één van de meest traditionele vloer. Hoewel de houten vloer, PVC, laminaat en parket steeds vaker de voorkeur krijgen, wordt tapijt zéker nog steeds gebruikt. Door de voordelen van tapijt, zoals de warmte, het comfort en het geluiddempend karakter, worden vooral slaapkamers bekleed met tapijt.

Tapijt

Tapijt

Tegels

In de badkamer, de keuken en het toilet zijn tegels veruit de meest populaire optie. Dit is natuurlijk te danken doordat het super geschikt is tegen vocht. Maar tegels zou je ook heel goed kunnen gebruiken voor de woonkamer of zelfs de slaapkamer. Er zijn bovendien zóveel verschillende soorten, kleuren en formaten verkrijgbaar, dat er altijd wel een tegelsoort is, die bij jouw interieur past.

tegels

tegels-2

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    PVC vloer of vinyl vloer? | Inrichting-huis.com
    7 september 2019 at 07:00

    […] wat voor soort vloer ze willen. Dat is ook niet zo gek, tegenwoordig heb je zóveel verschillende soorten vloeren, waardoor het gewoon lastig is om de perfecte vloer voor jou uit te kiezen. Er zijn vloeren met […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.