Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Gietvloer en half gestucte wanden in de badkamer
Badkamer inspiratie

Gietvloer en half gestucte wanden in de badkamer


Voor onze nieuwe badkamer hadden we twee opties in ons hoofd. De eerste optie was een strakke gietvloer in combinatie met mooie wandtegels. De tweede optie was mooie vloertegels in combinatie met strak gestucte wanden. We wilden dus of een strakke egale wanden of strakke egale vloer. Grote egale strakke oppervlakken geven rust aan de badkamer, waardoor het ook weer mogelijk maakt om een iets drukkere muur of vloer kunnen nemen. Uiteindelijk zijn we tóch voor een derde optie gegaan, omdat optie één en twee niet helemaal mogelijk waren. De belangrijkste reden was dat we weer een andere partij in moesten huren, nadat de woning wordt opgeleverd. En dat hadden we liever niet.

Gietvloer en half gestucte wanden in de badkamer

Gietvloer en half gestucte wanden in de badkamer

Hoe de derde optie eruit komt te zien, laat ik hier zien zodra de badkamer gereed is. Natuurlijk blijf ik een gietvloer en strak gestucte wanden in de badkamer erg mooi vinden. Vandaag gaan we binnenkijken in een badkamer waar dat heel goed naar voren komt.

Grijze gietvloer en half gestucte wanden en betegelde wanden

In dit geval gaat het om een vrij grote badkamer. Een ruime lichte en ook ruimtelijke badkamer. Voor de vloer is er gekozen voor een strakke grijze gietvloer, gecombineerd met eenvoudige vierkante witte wandtegels, die tot ongeveer de helft van de wanden bekleden. De bovenste helft is gestuukt en heel lichtgrijs geschilderd.

Gietvloer en half gestucte wanden in de badkamer

Badkamer inrichting

Vanwege de oppervlakte van de badkamer, is het mogelijk om dubbele wastafels te nemen, die geplaatst zijn op een stoere brede houten plank, die middels plankdragers aan de muur is gemonteerd. En naast een modern vrijstaand bad, vind je hier ook nog een aparte inloopdouche. In de hoek is bovendien een extra stoere witte vintage vitrinekast geplaatst voor het opbergen van spullen zoals handdoeken en opbergmanden.

Gouden details

Zoals ik al zei, geven de gietvloer en de gestucte wanden enorm veel rust in de badkamer. Deze geven de mogelijkheid om mooie chique opvallende details terug te laten komen. Hier hebben ze gekozen voor gouden details. Een mooie gouden hanglamp, gouden kranen, gouden vaasjes. En ze hebben zelfs gekozen om de wanden in de douche te bekleden met grote gouden platen. Prachtig!

Dit is nog niet alles. We hebben het hier over een ensuite badkamer, die vanuit de slaapkamer te bereiken is. In de muur tussen de slaapkamer en de badkamer een grote raam geplaatst met stoere stalen zwarte kozijnen. Samen met de opgeschuurde houten deur, vormen vormt het toch echt wel een van de stoere blikvangers in deze badkamer.

Gietvloer en half gestucte wanden in de badkamer

Bron: Vakrehjem.com | Fotografie: Jonas Lundberg

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Soorten vloeren | Inrichting-huis.com
    13 juli 2018 at 13:18

    […] hygiënisch en makkelijk schoon te maken zijn. Gietvloeren zijn ook geschikt voor de badkamer. Klik hier voor een mooi voorbeeld van een badkamer met […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.