Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

slaapkamer op maat
Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer op maat


Als je een unieke en perfecte slaapkamer wilt creëren, is maatwerk een echte uitkomst. Tegenwoordig kun je bijna alles op maat laten maken. Van de grote meubels tot de kleinste accessoires. Voor praktische doeleinden, maar ook voor een luxe en ‘eigen’ uitstraling. Hieronder lees je een aantal voorbeelden van maatwerk in de slaapkamer. Zo kun je direct wat nieuwe ideeën opdoen!

Gordijnen op maat

Gordijnen zijn een heel belangrijk onderdeel van de slaapkamer. De meeste mensen kunnen niet eens genieten van een goede nachtrust zonder verduisterende raambekleding. Daarnaast doen gordijnen veel voor de sfeer in de ruimte. Bij dit element moet je dus zowel letten op het uiterlijk als de functie. Het is daarnaast belangrijk dat het formaat exact aansluit op jouw ramen. Een rolgordijn op maat is bijvoorbeeld een handige keuze. Je kunt kiezen tussen allerlei kleuren, materialen en stijlen. Rolgordijnen kunnen zelfs op maat gemaakt worden voor ronde of schuine ramen. Ideaal!

slaapkamer gordijnen op maat

Kasten op maat

Wat dacht je van de kasten in de slaapkamer? Om optimaal gebruik te maken van alle ruimte, zijn kasten op maat eigenlijk essentieel. Zeker als de kamer een schuin dak of een bijzondere vorm heeft. Bepaal eerst de functie van de kast en stel vervolgens het perfecte meubelstuk samen. Vraag om advies bij een professional en laat een realistische 3D tekening maken om een goed beeld te krijgen van het eindproduct.

slaapkamer kast op maat

Bed op maat

Natuurlijk is een slaapkamer niet compleet zonder een goed bed. Bij maatwerk kun je eigenlijk alles zelf bepalen: van de afmetingen en het design tot de hardheid van het matras. Omdat comfort heel persoonlijk is, raden we altijd aan om verschillende opties uit te proberen in een showroom of winkel. Het is soms ook mogelijk om een matras of complete boxspring voor een bepaalde periode thuis uit te testen.

slaapkamer bed op maat

Deur op maat

Grenst jouw slaapkamer aan de badkamer? Wil je een scheidingswand creëren met een schuifdeur? Of wil je dat het materiaal van de slaapkamerdeur helemaal overeenkomt met jouw op maat gemaakte kastjes? Dan is een deur op maat ook nog een goede optie. Robuuste landelijke loftdeuren en zwarte stalen taatsdeuren zijn op dit moment erg populair.

slaapkamer op maat schuifdeur inloopkast

Dakkapel op maat

Als de slaapkamer een schuin dak heeft, is een dakkapel op maat een echte aanrader. Hiermee kun je veel meer daglicht naar binnen halen en extra ruimte creëren. Het is een flinke investering, maar het zal de waarde van je woning ook laten stijgen.

slaapkamer dakkapel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.