Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

Interieur ideeën dakkapel


Een dakkapel is ideaal voor het creëren van meer licht en ruimte in huis. Hierdoor kan je je kamer een heel nieuw leven inblazen. Je oude en stoffige zolderkamer kan je eenvoudig omtoveren in een luxe slaapkamer, professioneel kantoor of gezellige woonkamer. Een dakkapel past goed in elke kamer. Lees hier meer over de mogelijkheden van een dakkapel.

Dakkapel

Een dakkapel is erg populair in Nederland. Dit is niet vreemd, aangezien een dakkapel zorgt voor een stuk meer licht en ruimte in een huis. Hierdoor krijgt je huis een gloednieuwe uitstraling en creëer je een hoop nieuwe mogelijkheden.

dakkapel-interieur-ideeen

Slaapkamer

Een dakkapel in de slaapkamer brengt veel voordelen met zich mee. Zo oogt de slaapkamer direct een stuk groter en lichter dankzij een dakkapel. De extra ruimte die een dakkapel met zich meebrengt kan je gebruiken om je bed in te plaatsen, om een kastruimte in te maken of om een gezellige zithoek te creëren. Dankzij de dakkapel heb je opeens een perfect uitzicht vanuit je slaapkamer. Zo tover je je kamer om in een luxe en ruime slaapkamer.

Dakkapel slaapkamer 550 x 389

Badkamer

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een dakkapel in de badkamer kan juist erg praktisch zijn. Badkamers zijn meestal niet heel groot, waardoor de extra ruimte goed van pas komt. Zo kan je de dakkapel gebruiken om je toilet of bad in te plaatsen of om een handige kastje in te zetten met je handdoeken en toiletspullen. Zo is een dakkapel in je badkamer niet alleen mooi, maar ook erg praktisch.

Dakkapel badkamer 550 x 421 px

Kantoor

Als je toevallig een extra kamer over hebt, kan je hier een mooi kantoor of hobbykamer van maken. Het extra daglicht waar de dakkapel voor zorgt komt dan erg goed van pas. Ook de extra ruimte kan je goed gebruiken voor het plaatsen van bijvoorbeeld een bureau of een boekenkast. Hierdoor creëer je de perfecte ruimte om in te werken.

Dakkapel kantoor 550 x 687 px

Woonkamer

Een dakkapel kan een ruimte net even die extra boost geven om er een volwaardige woonkamer van te maken. Een dakkapel maakt de ruimte net wat specialer en door het extra licht en ruimte ook leefbaarder. Een dakkapel in de woonkamer kan erg knus en gezellig zijn. Maak van de dakkapel een comfortabele zithoek met het met leuke kussens of hang sfeervolle fotolijstjes of een mooi schilderij in de dakkapel om er een mooie, decoratieve hoek van te maken. Zo oogt een dakkapel al snel levendig en erg knus.

Dakkapel woonkamer 550 x 365 px

Inspiratie

Wil je een dakkapel laten plaatsen of heb je al een dakkapel en wil je deze opnieuw inrichten? Ga dan eerst op zoek naar inspiratie. Hierdoor kom je wellicht op nieuwe ideeën waar je in eerste instantie nooit aan gedacht zou hebben. Ook kom je wellicht al leuke meubels en accessoires tegen die perfect zouden passen in jouw dakkapel. Heb je hulp nodig bij het inrichten van je dakkapel? Er zijn een hoop gratis interieurprogramma’s voor je computer die je hierbij kunnen helpen. Met deze programma’s kan je eenvoudig je kamer digitaal inrichten en later in 3D bekijken. Zo zie je meteen wat werkt en wat niet. Beleef echter vooral veel plezier aan het inrichten van je dakkapel. Neem voldoende tijd om het in te richten en maak zo de dakkapel van je dromen.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  15x Mooiste slaapkamers op zolder | Inrichting-huis.com
  6 februari 2019 at 15:43

  […] kunt zetten, zijn ramen ook een vorm van ventilatie in de slaapkamer. Veel mensen kiezen voor een dakkapel. Een dakkapel heeft als groot voordeel dat de zolder ruimer en lichter wordt. Vooral voor een […]

 • Reply
  De verbouwing en uitbouw van deze mooie Victoriaanse woning heeft in totaal £200.000 gekost | Inrichting-huis.com
  20 oktober 2019 at 11:07

  […] project beschikt ook over een nieuwe dakkapel uitbreiding op de bovenverdieping, waar de nieuwe badkamer is ingericht. Een enorme dakkapel, ook […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.