Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooie keuken met keukeneiland in klein appartement
Keuken inspiratie Scandinavisch interieur Vintage interieur

Mooie keuken met met keukeneiland in klein appartement van 57m2


Een keukeneiland of kookeiland is voor veel mensen een droom. Je komt het meestal tegen in grote keukens of grote woningen, maar ook in kleine appartementen zou je een keukeneiland kunnen nemen. Daar ga ik vandaag een heel mooi voorbeeld van laten zien. Een keuken van een klein appartement van het Zweedse Göteborg met een woonoppervlak van slechts 57m2. Heel nice!

Mooie keuken met keukeneiland in klein appartement

Keukeneiland bartafel

Keuken achterwand met witte vierkante wandtegels tot aan het plafond

In de leefruimte merk je eigenlijk heel erg dat het gaat om een klein appartement. Het is namelijk een ruime lichte open ruimte, waar de woonkamer en open keuken zijn gecombineerd. Er ligt hier een stoere originele houten vloer die donkerbruin is geschilderd, en is gecombineerd met strakke witte muren. De muur in de keuken, de keuken achterwand, is volledig van de het keukenblad tot aan het plafond betegeld met minimalistische witte vierkante tegels. Dit is mogelijk omdat er geen wandkastjes aanwezig zijn.

Vintage bruine leren barkrukken

Blauwe keukenkasten en dun betonnen keukenblad

De keuken bestaat uit een hoekopstelling en een keukeneiland. De keukenkasten zijn mooi donkerblauw en gecombineerd met een dun betonnen keukenblad en kleine halfronde deurgrepen.

Over de gehele breedte van de keuken achterwand, onder de zwarte afzuigkap, is een brede stang gemonteerd met haken waar het keukengerei aan gehangen kan worden. Aan de smalle muur tussen de twee ramen, vind je twee leuke witte wandplankjes met stoere zwarte plankdragers.

Keukeneiland bartafel

Het keukeneiland zorgt voor extra werkplek in de keuken, maar met de twee stoere vintage bruine leren barkrukken wordt het ook gebruikt als een soort bartafel. Boven het eiland hangen twee stijlvolle mat zwarte hanglampen en gouden binnenkant van Tom Dixon.

Blauwe keukenkasten dun betonnen keukenblad

Stang keukengerei

Bron: Bjurfors.se | Fotografie: Alen Cordic | Styling: Emma Fisher

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.