Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

marmoleum betonlook vloer
Wooninspiratie

Marmoleum betonlook vloer


Op zoek naar goed alternatief voor een betonvloer of een gietvloer? Op deze pagina kan je lezen waarom een marmoleum betonlook vloer een goed idee is. Kijk snel verder!

De vloer is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Samen met de muren wordt de sfeer en uitstraling van een interieur voor een groot deel bepaald door de wandafwerking en de vloer. En vloeren zijn natuurlijk verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Zoveel dat het soms echt een uitdaging kan zijn om die perfecte vloer uit te kiezen voor je huis.

Door de populariteit van de industriële interieurstijl, zijn er ook steeds meer mensen die een stoere industriële vloer in huis willen hebben. En als je het hebt over een stoere industriële vloer, dan denk je natuurlijk als eerst aan een echte betonnen vloer. Het probleem van een echte betonnen vloer is dat je met heel veel verschillende dingen rekening moet houden. Zo is het grootste nadeel van een echte betonvloer, dat de kans groot is dat er op den duur scheuren kunnen ontstaan in de vloer door vocht en temperatuurverschillen. Daarnaast is het ook niet echt een geschikte vloer als je kleine kinderen hebt, omdat beton gevoelig is voor zuren en vetten, en deze voor vlekken kunnen zorgen. En een betonnen vloer moet idealiter ook onder ideale omstandigheden geplaatst worden.

Daarom is het meer dan logisch dat heel veel mensen op zoek zijn naar een goed alternatief van een echte betonvloer. We hebben het hier eerder gehad over PVC vloeren, de cementgebonden gietvloer, beton ciré vloer en betonlook tegels, maar een marmoleum betonlook vloer is dus ook absoluut een vloer die je in overweging zou moeten nemen.

Wat is marmoleum?

Marmoleum is een begrip geworden in de wereld van vloeren, maar eigenlijk is Marmoleum een merknaam van Forbo voor de Linoleum vloer. Linoleumvloeren worden vervaardigd met behulp van lijnzaad, kurk, calciumcarbonaat en andere additieven. Het is een geweldige vloeroptie die in verschillende patronen en maten verkrijgbaar is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen banen (vanaf de rol) en als click-variant, zoals laminaat. Daarnaast zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je het de vloer perfect kunt matchen met de rest van je interieur.

Deze mooie woonkamer laat zien dat een Marmoleum betonlook vloer niet altijd rauw en industrieel hoeft te zijn.

Deze mooie woonkamer laat zien dat een Marmoleum betonlook vloer niet altijd rauw en industrieel hoeft te zijn.

Wat zijn de voordelen van een betonlook vloer van Marmoleum?

Naast dat de Marmoleum betonlook vloer een hele mooie en stoere vloer is met een industrieel tintje, is de populariteit van deze vloer vooral te danken aan de vele praktische voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Duurzaamheid – Marmoleum vloeren zijn duurzaam en hebben een garantie van wel 25 jaar. Een goed onderhouden linoleumvloer kan tot wel 40 jaar mee.
  • Biologisch afbreekbaar – De materialen die worden gebruikt om marmoleum vloeren te maken, zijn milieuvriendelijk in die zin dat wanneer hun levensduur eindigt, ze kunnen worden verbrand om milieuvriendelijke brandstof te produceren. De overblijfselen kunnen ook op een stortplaats worden gestort, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn.
  • Hypoallergeen. – Marmoleum vloeren zijn hypoallergeen. Daarom is het een ideale vloerkeuze voor mensen met allergieën.
  • Goed voor vochtige oppervlakken – Regelmatig onderhouden en goed gelegde Marmoleum vloeren zijn meestal de beste optie voor vochtgevoelige vloeren zoals de badkamer en de keuken. Dit komt doordat marmoleum ondoordringbaar is.
  • Comfort en warmte – Wil je een comfortabele vloer onder je voeten en dat de vloer het hele jaar door warm is, ook tijdens de koude winters? Dan is marmoleum een heel goed idee.
  • Makkelijk te installeren – Als je een doe-het-zelver bent, dan is deze marmoleum een goede keuze. Je hoeft geen pro te zijn om een marmoleum vloer te installeren. Met basisvaardigheden voor het leggen van tapijten, kunt je jouw Marmoleum vloer probleemloos installeren. Dit scheel uiteraard in kosten!
  • Onderhoudvriendelijk – Marmoleum vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Af en toe vegen en dweilen is voldoende om het in topconditie te houden.
Deze Marmoleum betonlook vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte betonvloer.

Deze Marmoleum betonlook vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte betonvloer.

De nadelen van Marmoleum betonlook vloer

Om een goede keuze te kunnen maken, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de nadelen van een Marmoleum betonlook vloer is:

  • Gevoelig voor deuken – Marmoleum vloeren zijn gevoelig voor beschadiging door scherpe voorwerpen zoals meubelpoten en hoge hakken die deuken kunnen veroorzaken.
  • Verkleuringen – Bij blootstelling aan zonlicht hebben marmoleum vloeren de neiging om geel te worden of donkerder te worden.
  • Geur van de nieuwe vloer – Nieuw geïnstalleerde marmoleum vloeren zijn meestal glad en produceren een bepaalde geur.
De perfecte combinatie van een Marmoleum betonlook vloer, zwarte stalen kozijnen en een stoere industriële eettafel met bijpassende eetkamerstoelen.

De perfecte combinatie van een Marmoleum betonlook vloer, zwarte stalen kozijnen en een stoere industriële eettafel met bijpassende eetkamerstoelen.

Bekijk ook:
Vinyl vloer betonlook
Betonlook vloer
5x Betonlook verf
Betonlook behang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.