Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klassiek interieur Scandinavisch interieur Wooninspiratie

Marmer


Een terugkerend thema in huis is het gesteente marmer. Een kostbare bouwsteen maar een zeer gewilde steen als bouwmateriaal en in de beeldhouwkunst vanwege zijn prachtige transparante lichtval en verscheidenheid aan kleuren maar ook zijn relatieve isotropie en homogeniteit.

marmer 8

marmer 7

Wat is marmer eigenlijk? In het kort: marmer ontstaat door een metamorfose van kalksteen.  De temperaturen en drukken die nodig zijn om kalksteen om te vormen in marmer zijn dermate hoog dat eventueel in de kalksteen aanwezige fossielen vernietigd worden. (Ik heb Wikipedia er even op nageslagen).

Marmer in interieur

Je kunt er niet omheen. Pinterest, de woonbladen, blogs, ze lopen vol van marmer, gebruikt als detail, accessoire maar ook als aanrechtblad of achterwand. Scandinavisch georienteerd, dat dan weer wel! Marmer gecombineerd met veel wit en zwart en vooral niet te veel poespas er omheen. Marmer dient hier als decor of als feature. Zie bijvoorbeeld het surfboard van marmer of het Ferm Living behang met marmer print, prachtig toch? En het straalt een overweldigende rust uit. Klassiek, maar ook perfect toe te passen in een strak interieur. Hoe denken jullie over marmer in huis?

marmer 6

marmer 5

marmer 4

marmer 3

marmer 2

marmer 1

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.