Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

opgeruimd huis tips
Wooninspiratie

Lijkt je huis rommelig? Dat komt misschien hierdoor!


Ben jij ook een lange tijd al bezig met het opruimen en opnieuw inrichten van jouw woning, maar bekruipt daarna toch altijd het gevoel dat het nog steeds niet naar wens is of dat het eigenlijk anders en beter kan? En mis je steeds het opgeruimde gevoel? De oorzaak zou kunnen zijn dat je een fout hebt gemaakt bij de styling en inrichting van je huis. Dat is gelukkig niet erg, en vaak ook gemakkelijk te verhelpen. Lees in deze blog waardoor je huis rommelig kan lijken en hoe je dat zou kunnen voorkomen.

De indeling

Je woning op de juiste manier inrichten is een hele klus. We raden daarom als eerst aan eens kritisch te kijken naar de manier waarop jij je woning hebt ingedeeld. Kijk bijvoorbeeld eens naar je meubels: passen deze eigenlijk wel bij elkaar? Hebben ze dezelfde stijl of juist totaal niet? Zijn ze gemaakt van hetzelfde materiaal of bestaat elk meubelstuk uit ander materiaal? In dat laatste geval kan het zijn dat je huis onrustig oogt. Als je het lastig vindt om naar dit soort zaken te kijken, is het een idee om eens een interieurstylist in te huren. Samen kun je dan kijken naar jouw woonwensen.

opgeruimd huis tips meubels

De kleuren

In een interieur is het ontzettend belangrijk dat je de juiste kleuren kiest. Wanneer je namelijk te veel verschillende kleuren door elkaar gebruikt, krijg je gelijk een rommelig gevoel. Aan de andere kant: als je alleen maar wit in je huis hebt, geeft dit juist een kaal en zakelijk gevoel. Zorg dus voor een balans wat betreft de kleuren van je woning. Kies voor een neutrale kleur of eventueel twee kernkleuren als basis van je woning , en geef slechts enkele onderdelen of accessoires een opvallende kleur. Op die manier houd je eenheid in je huis en bewaar je een rustige uitstraling.

opgeruimd huis tips kleuren

De accessoires

Ook accessoires in je huis kunnen voor een rommelig gevoel geven. Een vloerkleed op jouw vloer dat bijvoorbeeld te groot of te klein is, staat niet mooi. Om het juist vloerkleed te kiezen, is het allereerst van belang te kijken naar het soort vloer dat jij hebt. Heb je bijvoorbeeld laminaat? Of een visgraat vloer? Tegels? Hout? Op elke soort vloer staat een ander kleed mooi. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken naar de grootte van het vloerkleed. Een te klein vloerkleed kan er namelijk voor zorgen dat een ruimte kleiner is dan hij daadwerkelijk is. Het gevolg daarvan is dat de rest van de ruimte slordig en rommelig lijkt. Dat is iets wat je niet wil! Ook de kleur van het vloerkleed is belangrijk. Zorg voor kleuren in je kleed die ook naar voren komen in de kamer. Op die manier wordt je kamer een geheel, in plaats van een onsamenhangend geheel.

opgeruimd huis tips accessoires

Bekijk ook:
Opbergvakken aan de muur
Leuke ideeën voor opslag van speelgoed
Opruimen met de Kon Mari methode

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.