Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Binnenkijken

Koeienhuid


De koeienhuid is een echte trend geworden. Vroeger werd het gebruikt om je warm te kunnen houden, maar tegenwoordig dient de koeienhuid steeds vaker als decoratie voor de inrichting van het huis. Het geeft vooral een gezellige warme sfeer en voegt een prettige natuurlijke uitstraling aan elke interieurstijl.

bb1aecd586b5599b58617d6cf7736b66

5fc95ac5d9bb68e23c5a1d86f52e8c6c

175906fe84fc4cb4e4a6ead2718c9f31

Koeienhuid als vloerkleed

De meest gebruikelijke plek om de koeienhuid te plaatsen is de woonkamer. waar ieder lid van het gezin ervan kan genieten. Op die manier kan je het effect van het ontspannende koeknuffelen een beetje nabootsen. De koeienhuid als vloerkleed komt het beste tot zijn recht als het wordt geplaatst op een mooie contrasterende lichte vloer. Dit kan een lichte houten vloer zijn, een laminaatvloer, maar het staat bijvoorbeeld ook erg mooi op een lichte strakke gietvloer.

3794977d0b8e45393157cdba2cde37d1

ac7e32ba3107a2f1348816d4bf791998

Naast de koeienhuid als vloerkleed te gebruiken, is het ook mogelijk om de koeienhuid op te hangen als wanddecoratie. Dit levert ook een heel apart effect op. Gezien het grote formaat van een koeienhuid is de voorwaarde wel dat je over een grote muur moet beschikken.

Onderhoud van de koeienhuid

Echte koeienhuiden zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Hier een aantal tips om je koeienhuid zo lang mogelijk goed te houden:

– Een echte koeienhuid behoudt een aantal jaren dezelfde kwaliteit zonder onderhoud. Overdrijf de verzorging van de koeienhuid dus niet.

– Schud de koeienhuid van tijd tot tijd uit om stof en licht vuil te verwijderen.

* Bij vlekken, veroorzaakt door voedsel of drank, dien je de koeienhuid met neutrale zeep en warm water te reinigen. Zet het niet in de week, bevochtig het alleen. Reinig grondig, zonder te hard te schrobben. Op deze manier voorkom je dat de vlek uitbreidt of niet meer weggaat. Gebruik een zachte, schone doek.

– Reinig de koeienhuid nooit in een stomerij.

– Gebruik geen oplosmiddelen voor het reinigen van de koeienhuid, doe hem niet in de wasmachine of droger.

Koeienhuid

Koeienhuid

Koeienhuid

Koeienhuid

Koeienhuid

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  Woonkamer styling van stylist Pella Hedeby | Inrichting-huis.com
  20 november 2015 at 11:01

  […] Kleine styling details Zoals de Zweedse stylist zelf al aangaf, zijn het vooral de styling details die het verschil maken. Natuurlijk heeft ze een mooie houten vloer, netjes afgewerkte wanden en heel veel zonlicht. Maar het zijn de kleine details die haar woonkamer zo persoonlijk maken. De twee grote ingelijste zwart wit foto’s aan de wand, de vele mooie stapels boeken, de verschillende kussens op de bank, het kleed op de zwarte schommelstoel van Eames, de koeienhuid vloerkleed… […]

 • Reply
  Slaapkamer die zichzelf verkoopt | Inrichting-huis.com
  4 december 2015 at 11:00

  […] plafond, grote ramen en een geweldige originele styling. Ik heb in het verleden geschreven over koeienhuid vloerkleden. Hier is de gehele slaapkamer bekleed met dat bekleed. Een soort koeienhuid tapijt. Vooral het […]

 • Reply
  Nico
  9 april 2016 at 19:33

  Blijft toch mooi om te zien wat een koeienhuid kan betekenen qua sfeer in je interieur!

 • Reply
  Vacchetta
  23 juni 2016 at 22:12

  Een erg interresant artikel, neem een kijkje op onze site als u zoekt naar een koeienhuid van kwaliteit!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.