Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kleur van het jaar 2017 Denin Drift
Wooninspiratie

Kleur van het jaar 2017 Denim Drift


De interieur kleur van het jaar 2017 is Denim Drift! Dit is eerder dit jaar uitgeroepen door Flexa. Ik ben eigenlijk veel te laat, want de meeste interieurwebsites en blogs hebben er al over geschreven. Maar vandaag op 2 januari 2017 leek het tóch me wel gepast om de interieur kleur van het jaar nogmaals onder de aandacht te brengen. Vooral omdat Denim Drift namelijk écht een hele mooie kleur is!

Kleur van het jaar 2017 Denin Drift

Grijs blauwe interieur kleur deuren

Grijs blauwe kleur

Denim Drift is een mooie grijs blauwe kleur die erg veelzijdig is. Je kunt het niet alleen erg leuk op verschillende manieren in je interieur terug laten komen, het is ook een kleur die bij elke interieurstijl past. Of je nou een modern interieur hebt, Scandinavisch, industrieel, landelijk of klassiek. Het grijs blauwe Denim Drift staat overal mooi. Je kunt Denim Drift bovendien ook heel goed en makkelijk combineren met andere kleuren en materialen. Andere grijs en blauwtinten staan super mooi, maar Denim Drift past bijvoorbeeld ook prachtig bij aardetinten. Denk aan bruin, beige, taupe, noem maar op.

Denim drift slaapkamer muur

Ontstaan van kleur van het jaar

Elk jaar wordt er een nieuwe interieur kleur van het jaar uitgeroepen. Vorig jaar was dat Ochre Gold, oftewel Okergoud, en Denim Drift is dus dé kleur van het jaar 2017. Maar ik vroeg me eigenlijk af waar het eigenlijk vandaan komt. En hoe komt deze keuze tot stand? Ik zocht het daarom even op. Elk jaar nodigen de kleurenspecialisten van Flexa trendwatchers van over heel de wereld uit in het AkzoNobel’s Global Aesthetic Center. Samen onderzoeken ze naar zowel sociale als design trends die invloed hebben op kleur en interieur keuzes van consumenten voor het nieuwe jaar. Vervolgens wordt door het Global Aesthetic Center vastgesteld wat de must-have kleuren in verf zijn, waardoor de thema’s leven in huizen over de hele wereld.

Grijs blauwe muren, meubels en accessoires

Zoals gezegd kan je Denim Drift op verschillende leuke manieren terug laten komen in je interieur. Grijs blauwe muren kunnen prachtig zijn, neem hiervoor de Flexa kleurcode S0.10.50. Naast muren kan je ook denken aan bijvoorbeeld vloerkleden, kussens, stoelen, kaarsen, noem maar op.

Grijs blauwe muur woonkamer

Grijs blauwe muren slaapkamer

Kleur van het jaar 2017 Denin Drift

Grijs blauwe muur kinderkamer

Grijs blauwe kussens

Gijs blauwe eetkamerstoelen denim drift

Grijs blauwe keuken

Bron: Fantasticfrank.se | Italianbark.com | Flexa.nl | Thehappyhill.se | Bobedre.dk | Vogue.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Blauwe slaapkamer inloopkast combinatie met IKEA Stolmen | Inrichting-huis.com
  24 maart 2017 at 11:01

  […] de open keuken en eetkamer. In plaats van normale deuren, hebben ze hier gekozen voor een strakke denim drift grijs blauwe schuifdeur, die ook nog eens afgewerkt is met een stijlvolle cognac bruine leren deurgreep. Dit […]

 • Reply
  Saskia Timmermans
  4 juni 2017 at 02:48

  Waar komen de blauw/grijze eetstoelen vandaan?

 • Reply
  Deze mooie slaapkamer zit verschuild achter prachtige ensuite deuren! | Inrichting-huis.com
  16 november 2017 at 11:01

  […] in de woonkamer én de slaapkamer een hele mooie diep blauwe tint hebben gekregen. Het lijkt op de kleur van het jaar 2017 Denim Drift, maar om precies te zijn, gaat het om de kleur St. Pauls Blue 5030 van het merk Jotun. Deze kleur […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.