Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

sleutel niet meer in slot
Klussen

Jouw sleutel gaat niet meer in slot


Je komt thuis en probeert de sleutel in het te steken, maar merkt dat het slot eigenlijk heel erg moeilijk en stroef gaat. Je krijg de sleutel nauwelijks in het slot en wanneer je de sleutel in het slot hebt werkt de cilinder niet meer. Het is een situatie die bij iedereen weleens is voorgekomen. Net als andere producten gaat een slot niet eeuwig mee. Wanneer de sleutel in het slot klemt betekent dit gelukkig niet meteen in alle gevallen dat jouw slot kapot is. Met een klein beetje onderhoud gaat een slot misschien nog wel jaren mee. Waar kun je aan denken?

Zorg voor rechte sleutels

Een sleutel kan alleen een slot opendraaien wanneer de sleutel perfect recht is. Dit lijkt voor de hand liggend, maar vaak sta je er niet bij stil als jouw sleutel per ongeluk is gebogen. De sleutel past dan niet meer in het slot. Wanneer dit het geval is, ga dan niet proberen om toch het slot te open. Hierdoor kan namelijk de sleutel in het slot vast komen te zitten in het slot, afbreken, of de binnenkant van de cilinder onherstelbaar beschadigen. Heb je een gebogen (huis)sleutel dan is het beste om bij een slotenmaker in de buurt een sleutel bij te laten maken. Maak dan ook direct een extra reservesleutel aan voor het geval dat. De kosten hiervan zijn immers maar een paar euro.

Slot gaat niet open

De sleutel zit vast in het slot van de deur. Het kan zijn dat de sleutel vies is en bijvoorbeeld zand in de groeven van het slot zit. Maak de sleutel goed schoon om ervoor te waken dat er beschadigingen aan het slot komen. Ook kan het zijn dat het deur slot is geblokkeerd. Wanneer de sleutel vast zit in de cilinder en het cilinderslot niet meer open gaat is het belangrijk voorzichtig te werk te gaan. Wanneer je hardhandig te werk gaat dan beschadig je de binnenkant van het slot.

Maak gebruik van cilinderspray

Vaak is een slot niet direct kapot als je de deur niet kunt openen. In de meeste gevallen vergt een deur slot gewoon wat onderhoud op zijn tijd. Bij een nieuw geplaatst cilinderslot zit namelijk altijd een beetje vet, olie of smeermiddel in het slot om het slotmechanisme gesmeerd te laten draaien. Bij een ouder slot moet je hier zelf voor zorgen. Het kan namelijk zijn dat door vuil of beginnende roest de veertjes in het cilinderslot vast gaan zitten. Als gevolg hiervan zal het zijn dat de cilinder niet meer ronddraait. Met tijdig smeren van het slot voorkom je dit soort narigheden.

Bekijk ook:
Beste smart home systeem
Cilinderslot met Politiekeurmerk Veilig Wonen
Beveiliging huis? 25x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.