Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonaccessoires

Cilinderslot met Politiekeurmerk Veilig Wonen


‘Hallo! Hallo! Trek niet zomaar de deur achter je dicht. Zelfs niet als je maar even weggaat. Want inbrekers zijn binnen tien seconden binnen met een plastic pasje. Juistem, draai de deur op slot, maak de inbrekers niet te makkelijk. Ik blijf het toch zeggen hoor.’ Deze zinnen klinken je vast bekend in de oren. Het zijn de bekende zinnen van de reclame van de Rijksoverheid over inbrekers. En blijkbaar heeft het geholpen, want het aantal woninginbraken is het afgelopen jaar opnieuw afgenomen. In 2012 vonden er ongeveer 92.000 inbraken plaats in Nederland, en in 2017 was dat aantal afgenomen naar onder de 50.000. Goed nieuws dus!

Preventie

De belangrijkste reden waarom het aantal inbraken is afgenomen is preventie. Afgelopen jaren hebben bedrijven en de overheid samengewerkt om woningbezitters bewuster te maken van de risico’s op woninginbraken. Er kunnen verschillende voorzorgsmaatregelen genomen worden om woninginbraak te voorkomen. Denk aan afspraken die je kunt maken met de buren of goede buitenverlichting. En de belangrijkste maatregel is het vernieuwen van sloten!

Dat is ook hetgeen wat wij als eerst hadden gedaan na de verhuizing, het vervangen van onze slot. Niet zomaar een slot, maar een cilinderslot met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hiermee kunnen onderstaande inbraakmethoden voorkomen worden:
– Cilindertrekken;
– Openbreken van deur of raam;
– Gaatjesboormethode;
– Flipperen;
– Hengelen;
– De Bulgaarse methode.

Volgens www.politiekeurmerk.nl is de kans met zo’n cilindersloten met het SKG-keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen maar liefst 90 procent lager. Natuurlijk blijft er altijd een risico bestaan dat er tóch wordt ingebroken. Het heeft wat gekost, maar het geeft ons ook heel veel rust.

Bron: Deur-cilindersloten.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.