Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

producten energie besparen in huis
Wooninspiratie

Je huis vol energiezuinige producten en toch besparen op je energiekosten? 3 tips!


Energie besparen is zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee. Je hebt minder energiekosten en je stoot minder emissies uit. Energiezuinige apparaten zijn vaak wel wat duurder, maar het verschil zie je terug in het stroomverbruik. Uiteindelijk ben je dus wel goedkoper uit. Kies voor een energielabel met A+++ om de energiezuinigste variant aan te schaffen. Een huis vol energiezuinige producten zorgt ervoor dat je bijdraagt aan het milieu. Ben je benieuwd hoe je nog meer kunt besparen op de energiekosten? We vertellen het hier.

Isoleren

Kies voor het isoleren van een dak, spouwmuur en je vloer. In de winter zorgt dit ervoor dat je de warmte in het huis niet verliest. Zorg dat je dit voor de wintermaanden allemaal hebt geregeld. Het voordeel is dat hiervoor ook subsidies beschikbaar zijn gesteld om te stimuleren dat je de duurzame optie kiest. Een andere manier van isoleren is via het glas. Het is verstandig om te kijken naar dubbel glas, het zorgt ervoor dat de kou niet naar binnenkomt en je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. In de zomer is het ook fijn wanneer je huis goed is geïsoleerd. De warmte van buiten komt het huis namelijk minder snel binnen.

spouwmuur isolatie energie besparen

Sluipverbruik voorkomen

Een elektronisch apparaat verbruikt veel energie wanneer deze op stand-by staat. Dat is natuurlijk zonde omdat je de apparaten dan niet eens gebruikt. Let hier goed op en kijk of een apparaat nog onbewust aanstaat. Kies ervoor om stekkers van apparaten eruit te trekken wanneer je twijfelt, het staat namelijk niet altijd duidelijk aangegeven. Een stekkerdoos met een schakelaar is hierbij handig omdat je dan zeker weet dat alle stekkers die in de doos zitten uitstaan. Zorg dat je niet te veel betaald voor de energie in het huis. Kies voor de goedkoopste energieleverancier om daardoor kosten te besparen.

Gebruik zonne-energie en vergelijk

Wek je eigen elektriciteit op wanneer je het gebruikt. Kies voor PV-panelen op het dak om zo energie te besparen. Elektriciteit wat je te veel opwekt, kun je terug geven aan het net. De zonne-energie kun je ook inzetten om warm water op te wekken met een zonneboiler. Verdiep je hier eens in want je kunt hiervoor ook een subsidie krijgen. Vind je het lastig welke energieleverancier je het beste kunt kiezen of denk je dat je moet overstappen? De energievergelijker van Overstappen.nl helpt je hierbij! 

zonne-energie energie besparen-huis

Met deze 3 tips kun je aan de slag met het besparen van energiekosten in huis. Zorg voor nog meer woongenot!

Bekijk ook:
Hoe kan je besparen op energiekosten? 10x Tips!
Groene energie? Kies voor energieleverancier met wind- of zonnestroom uit Nederland
5x Tips om duurzaam te wonen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.