Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

balkon als buitenkamer inrichten
Balkon inspiratie

Je balkon als buitenkamer? Dat doe je zo!


De lente is in aantocht! Tijd om het balkon weer in te richten als je buitenkamer. Zie je jezelf al zitten in het zonnetje, met een boek of met je vrienden? Maak je balkon of dakterras gezelliger met deze tips.

Koop winterharde planten

Ook al is het mooie weer er bijna, nog niet elke plant kan deze tijd van het jaar aan. Je kunt daarom het beste winterharde planten aanschaffen voor op je balkon. Wat je ook kunt overwegen is een aantal keukenkruiden op het balkon te gaan kweken. Dit ziet er gezellig uit en je kunt het ook nog eens goed gebruiken in de keuken.

olijfboom op balkon

Gezellige zithoek

Een boek lezen op balkon is het summum van geluk voor veel mensen. Een lekkere stoel is dan wel belangrijk. Ook op een klein balkon kun je prima een mooi zitje maken met een goede stoel en een klein tafeltje. Heb je meer ruimte, zorg dan ook voor een goede zitplaats voor je bezoek. Samen op balkon is nog leuker! Een mooi plaid of kussens maken je zithoek helemaal af.

balkon zithoek op maat houten bank

Sfeervolle verlichting

Ook op het balkon is verlichting belangrijk. Vooral als het ’s avonds warm is. In het donker kun je een prima sfeer creëren met kaarsen, maar je kunt ook denken aan ledverlichting. Koop bijvoorbeeld goedkope led lichtjes of een lichtsnoer als je geen stroomaansluiting hebt. Uiteraard zijn een aantal lantaarns met kaarsen ook een uitkomst!

balkon verlichting sfeervol lichtsnoer balkonreling

Accessoires maken het groots

Is jouw balkon heel klein, ga dan op zoek naar een aantal verschillende glazen flessen. Glas geeft een ruimtelijk effect. Als je ervan houdt, koop dan diverse maten in kleurrijk glas. Heel speels en het ziet er sfeervol uit. Overigens is het ook optisch slim om de grond zo leeg mogelijk te laten. Dus hang je accessoires of plantenbakken op voor een ruimtelijk effect.

bohemian balkon decoratie

Het uitzicht?

Je bent met je balkon afhankelijk van het uitzicht voor het totale plaatje. Kijkt jouw balkon uit op de muur van je overburen? Hang dan mooie plantenbakken aan je balkonhek. Is jouw uitzicht juist wijds? Houd het dan open, zodat je misschien zelfs in jouw eigen buitenkamer kunt genieten van de opkomende of juist de ondergaande zon.

rieten matten balkonreling

LeestipBalkon afschermen met rieten matten

Bekijk ook:
Dit ruime balkon terras van 17m2 maakt de 51m2 aan woonoppervlak helemaal goed!
Tropisch balkon met de IKEA Rotan meubelen
Bohemien balkon ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Metalura
    21 november 2021 at 16:26

    Jaaa, zo leuk dit artikel! Het is zo de moeite waard om echt werk van je balkon te maken! Dan kan je er heerlijk van genieten 🙂

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.