Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

japanse interieur merken
Meubels Scandinavisch interieur Woonaccessoires Wooninspiratie

Japanse interieur merken


Ben je een liefhebber van de Japanse interieurstijl? Wij hebben vijf Japanse interieur merken op een rijtje gezet, die je absoluut niet mag missen. Kijk snel verder!

Als je ooit in Japans bent geweest, dan weet je dat alles tot in perfectie is georganiseerd. Of dat nou gaat om de infrastructuur of een traditionele Japanse theeceremonie. En dat geldt dan uiteraard ook voor de inrichting van de Japanse huizen. Als je de Japanse stijl in één woord zou moeten omschrijven, dan zou dat ‘Zen’ zijn. Ja, vredige eenvoud omringt de bescheiden ontwerpen van de Japanse cultuur. Duizenden jaren doordrenkt van traditie hebben de Japanse architectuur en de esthetiek van het interieurontwerp beïnvloed, resulterend in een sereen en zeer culturele stijl.

Japanse vakmanschap en eeuwenoude tradities worden tot op de dag van vandaag van generatie op generatie doorgegeven. En het is ook mooi om te zien hoe de traditionele Japanse stijl wordt gecombineerd met moderne invloeden. Hieronder vind je een aantal fantastische grote en kleine Japanse interieur merken en labels, waarmee je absoluut kennis mee gemaakt moet hebben als je de Japanse interieur-, design, en architectuurstijl waardeert.

1. Futagami

Futagami, opgericht in 1879, is één van de oudste metaalfabrikanten van Japan. De samenwerking met ontwerper Masanori Oji heeft een moderne minimalistische lijn van huishoudelijke artikelen van koperwaren gecreëerd die traditionele technieken en materialen combineren met moderne vormen. Denk aan prachtige messing haken, stangen, lichtschakelaars, plankhouders, lampen, bestek, noem maar op.

De vakmensen van Futagami werken volgens de inventieve ontwerpen van Masanori om echt originele metaalwerken te creëren die elegantie en ingetogen uitstraling geven aan alledaagse voorwerpen. Zijn werk met Futagami heeft de Interior Lifestyle Award 2009 in Japan gewonnen.

japanse interieur merken futagami plankdrager

japanse interieur merken futagami stangen

Japanse interieur merken Futagami gouden lichtschakelaar

2. Karimoku Case Study

Ontworpen door Karimoku, de grootste fabrikant van houten meubelen in Japan, werd dit nieuwe eigentijdse lifestyle-merk gelanceerd tijdens 3 Days of Design in de elegante omgeving van de Kinfolk Gallery. Karimoku Case Study, gevestigd in Japan, is ‘geboren uit bewondering en liefde voor serene schoonheid, materiële rijkdom en tijdloze aantrekkingskracht’.

Karimoku Case Study werkt samen met wereldberoemde architecten om een ​​reeks Case Study-collecties te creëren, elk verbonden met een bepaalde setting in Japan. De eerste is de Kinuta-collectie van Norm Architects en Keiji Ashizawa Design, bestaande uit 12 weloverwogen meubelstukken. Ze ontlenen hun naam aan twee appartementen in de wijk Kinuta van de wijk Setagaya in Tokio die Keiji Ashizawa Design heeft gerenoveerd. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de architectuur en de binnentuin die bewoners verbindt met de buitenwereld.

Geïnspireerd door de tempels, heiligdommen en tuinen van Japan, was de tentoonstelling zelf in Kinfolk ontworpen als een ‘tactiel heiligdom’ met natuurlijke materialen en aardetinten waardoor de meubels rustig konden zingen. Je had geen theater nodig, het ging allemaal om de materialen en texturen.

japanse interieur merken karimoku case study stoel

japanse interieur merken karimoku study bank

japanse interieur merken karimoku study salontafel

3. OOKKUU

OOKKUU (uitgesproken als Oh-koo) levert puur Made-in-Japan premium contractkwaliteit meubilair, serviesgoed en verlichting. Ze ontwikkelen ook producten met eersteklas Japanse makers voor internationale ontwerpers en projecteigenaren.

De naam OOKKUU is afgeleid van het Japanse woord “oku” (奥), wat innerlijke laag of diepte betekent. In de architectuur verwijst “oku” naar de kerngeest van een ontwerp en een diepere dimensie van schoonheid. Het verwijst ook naar de kwaliteit, waarheid en doel van een ontwerp. Ze delen dezelfde waarden in hun benadering van de ‘kunst van het maken’, in de Japanse filosofie van vakmanschap aangeduid als “monozukuri” (も の づ く り).

Japan heeft eeuwen aan traditie en cultureel erfgoed die samengaan met moderne technologische innovatie. De fabrikanten weerspiegelen het beste van de globaliseringseffecten op het ontwerp: een mix van oud en nieuw, kwaliteit die voortkomt uit de combinatie van zorgvuldige studie van het verleden en aandacht voor de toekomst. Het is een alternatief voor een gepolariseerde designwereld.

De oprichter hoopt dat OOKKUU kan dienen als een voertuig om niet alleen geweldige producten te creëren, maar ook zinvolle relaties tussen ontwerpers en gebruikers, gebaseerd op een drang naar kwaliteit en een balans tussen productie en vakmanschap.

japanse interieur merken ookkuu lantaarn

japanse interieur merken ookkuu bank

japanse interieur merken ookkuu daybed

4. MUJI

Muji is één van de sterkste Japanse winkelmerken ter wereld met de visie om geen merk te zijn. Het staat bekend als het merk zonder merk dat de nadruk legt op eenvoud, gematigdheid, nederigheid en zelfbeheersing. Het werd oorspronkelijk opgericht in Japan in 1980, en biedt een breed scala aan producten van goede kwaliteit zoals huishoudelijke artikelen, kleding, eten, meubels en woonaccessoires.

De kern van MUJI-meubeldesign is het concept van ‘Chodo-Yoi’, het idee van het zoeken naar de ‘precies de juiste balans’ tussen kwaliteit en prijs. Met dit in gedachten ontwerpen ze meubels voor huizen die de leefruimte neutraliseren in plaats van rommelig te maken. Hun eenvoudige, anonieme en ingetogen meubels en woonaccessoires passen stil en discreet in elk interieur om een natuurlijke, rustgevende sfeer te creëren.

japanse interieur merken muji tafel

japanse interieur merken muji bank

japanse interieur merken muji bed

5. Time & Style

Time & Style begon in 1990 in Berlijn. Na zeven jaar in Duitsland keerden ze terug naar Japan en richtten het Japanse bedrijf in 1992 op. Hun zeven jaar ervaring in een totaal andere cultuur gaf ze het neutrale perspectief om de echte waarde van Japan, het land waar ze zijn geboren en getogen, opnieuw te bekijken.

Alle producten, van verlichting, kunst tot meubels zijn allemaal originele producten gemaakt vanuit het consistente concept van het bedrijf. Het creëren van interieurconcepten, waarbij traditionele Japanse technieken en ambachten worden versmelt met de moderne levensstijl. Time & Style streeft naar een allesomvattende kwaliteit die generaties lang moet worden gebruikt, zoals universaliteit die niet wordt beïnvloed door de veranderende tijden, ontvankelijkheid om op te gaan in ons dagelijks leven, en functionaliteit als levend hulpmiddel.

Naast vijf winkels in Japan, hebben ze nu ook een zesde winkel in Amsterdam!

japanse interieur merken time style bed

japanse interieur merken time style kast

japanse interieur merken time style stoel

6. OZEKI

Ozeki & Co is een reeds lang bestaande (opgericht in 1891) fabrikant van papieren lantaarns, met het hoofdkantoor in Oguma District, Gifu City. De productie van papieren lantaarns is één van de traditionele ambachten van Gifu City. Naast het leveren van Bon-chochin-lantaarns aan warenhuizen enz. in heel Japan, exporteert Ozeki & Co., Ltd. ook producten van het merk “AKARI” -ontwerperverlichting (die zijn ontwikkeld in samenwerking met de in de VS geboren beeldhouwer Isamu Noguchi) naar Europa en Noord-Amerika.

AKARI-producten hebben internationale bekendheid gekregen vanwege hun superieure artistieke kwaliteiten. Bovendien produceert Ozeki & Co., Ltd. innovatieve producten die breken met de conventies, zoals papieren lantaarns gemaakt van traditioneel Japans “Washi” -papier en “Letter Lanterns” die kunnen worden opgevouwen en verzonden in de vorm van een brief, enzovoort.

japanse interieur merken ozeki japanse lantaarns

japanse interieur merken ozeki lampen

japanse interieur merken ozeki lantaarn

Zijn er andere Japanse merken die er niet tussenstaan, maar die eigenlijk niet mogen ontbreken in deze lijst? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen!

Bekijk ook:
Japanse tuin
Japanse tatami matten in huis
Seaside abode – Mix van Japanse zen-esthetiek en Deense charme in cottage-stijl
Opruimen met de Kon Mari methode

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.