Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

slaapkamer hotel the audo
Slaapkamer inspiratie

Iedere dag slapen als in een hotel? Zo doe je dat!


Vind jij het ook altijd zo lekker om in een hotelbed te slapen? Lijken deze bedden op een of andere manier altijd net wat beter te liggen, het beddengoed net wat beter aan te voelen als thuis? Probeer het gevoel dan thuis eens na te bootsen. Dat gaat een stuk gemakkelijker dan je denkt.

Schoon, schoner, schoonst

De reden dat hotelbedden vaak zo fijn slapen, is dat zij voorzien zijn van schone lakens. Thuis vind je dat waarschijnlijk ook het lekkerst slapen, als je bed net verschoond is. Dat schone katoen voelt niet alleen lekker aan, het ruikt ook nog eens heerlijk fris.

Iedere dag je lakens verschonen, dat is voor thuis een beetje te veel van het goede. Ze zo vaak mogelijk goed laten luchten helpt het schone gevoel wel langer vast te houden. Ook kun je bijvoorbeeld wel je kussensloop heel regelmatig vervangen, zodat je die frisse geur en het schone gevoel in ieder geval kunt ervaren. En wist je dat een wit dekbedovertrek je hersenen een beetje kan foppen, op dit gebied? Dit lijkt, als je het regelmatig verschoont uiteraard, altijd een stuk frisser en schoner dan een donkerder gekleurd exemplaar. Houd hier dus rekening mee, en gooi die oude, verwassen overtrekken meteen weg. Goed, clean beddengoed maakt je slaapervaring een stuk prettiger.

hotel dekbed wit dekbed

Altijd je bed opmaken

In een goed hotel zal je nooit in een bed hoeven te duiken dat niet netjes opgemaakt is. Je hoeft je kamer maar een paar minuten uit te zijn geweest, en de boel is alweer helemaal netjes strakgetrokken en perfect opgemaakt. Heerlijk! En alhoewel het natuurlijk fijn is als iemand anders dit voor je doet, kun je het gevoel van iedere dag in een goed opgemaakt bed stappen ook thuis heel gemakkelijk realiseren. Kwestie van jezelf aanwennen iedere dag je bed netjes op te maken. Dat kost je hooguit een paar minuten, maar zorgt er wel voor dat je ’s avonds met een extra fijn gevoel je bed in kan duiken.

slaapkamer bed opmaken hotel

Hoe veert je matras?

Wat is het eerste dat veel mensen doen als ze een hotelkamer binnenkomen? Precies: een duik nemen op het matras. We zijn altijd benieuwd hoe goed deze ligt, en of deze een beetje lekker mee veert. We kunnen ons er zelfs op verheugen, lekker slapen op zo’n dik, goed matras.

Als je dit fijn vindt, is het een goed idee om thuis ook eens een beter matras neer te gaan leggen. Waarom zou je wel heel veel belang hechten aan het matras waar je tijdens een nachtje weg op slaapt, en thuis genoegen nemen met minder? Wil je iedere nacht het gevoel hebben van het slapen in een hotel, dan hoort daar een goed, lekker verend matras bij. Een luxe die je jezelf best mag gunnen!

hotel matras emma slaapkamer

Bekijk ook:
Linnen dekbedovertrek
Tips voor het kopen van een nieuw matras

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.