Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

samenwonen interieur match vrouw man
Wooninspiratie

Hoera, samenwonen! Matcht jullie smaak?


Een fijne relatie is goud waard. Zodra jullie samen in één huis wonen, ervaar je dat nog beter. Maar eerst nog even die verhuizing regelen. Dat betekent spullen verslepen, maar misschien ook wel het interieur aanpakken. Het ligt er natuurlijk ook aan of één van jullie bij de ander intrekt of jullie in een nieuwe woning gaan wonen. Hoe dan ook: het kan zijn dat jullie smaak niet altijd even goed matcht. In dit artikel geven we je wat tips voor als dat het geval is.

Kleuren en materialen

Je kent je partner natuurlijk al een tijdje, dus het zal geen verrassing zijn als die met wensen komt voor de inrichting. Maar wat doe je als er toch ineens suggesties over tafel vliegen waar je nekharen van overeind gaan staan? Denk bijvoorbeeld aan het voorstel om de muren opvallende kleuren te geven of om overal dierenhuiden op de grond te leggen, terwijl jij een grondige hekel hebt aan beide.

Dan is er maar één advies dat we je kunnen geven: praat erover. Er gaan immers al voldoende jonge stellen uit elkaar. Laat weten waar jouw voorkeuren liggen en ook waarom je dat vindt. Zijn er ook onderdelen die je helemaal niet belangrijk vindt? Laat die dan aan de ander over, zodat er een balans komt in jullie interieur.

samenwonen moodboard materialen kleuren

Veel accessoires of juist minimalistisch

Sommige mensen verzamelen beeldjes van olifanten. Anderen hebben hun kamer vol staan met vinyl dat ze graag draaien in de avonduren. Als je wilt, kun je je huis flink vol zetten met allemaal spullen. Maar je kunt er ook voor kiezen om juist een heel minimalistische inrichting te nemen. Het probleem in dit geval is: het kan niet allebei tegelijk. Mocht de ene partner dus minimalistisch ingesteld zijn en de andere partner is een verzamelaar, dan zul je hier goede afspraken over moeten maken.

samenwonen interieurstijl combineren

En hoe zit dat met geld?

Het matchen van smaak is één ding. Maar wat nu als je niet op één lijn zit als het om geld gaat? Als je een huis gaat kopen, bepaalt jullie gezamenlijke inkomen hoeveel je kunt lenen voor de woning. Dan moet je kiezen welk type hypotheek je wilt. Bij een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand precies hetzelfde bedrag aan aflossing en rente gecombineerd. Maar misschien wil je partner wel een ander type hypotheek, waarbij de lasten elk jaar minder worden.

Het is daarom verstandig om eerst hypotheekadvies in te winnen bij een adviseur om jullie wensen en mogelijkheden op een rij te hebben. Vaak is het eerste oriënterende gesprek gratis. Praat samen goed over jullie financiële situatie om tot de beste optie te komen.

Blijf goed met elkaar praten en dan komt het helemaal goed met dat samenwonen!

Bekijk ook:
Binnenkijken in het tweekamerappartement van Line en Henrik
Twee appartementen samenvoegen? Kom binnen om het resultaat te zien van deze prachtige woning!
De voordelen van verhuizen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.