Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

hoe geef je je interieur een extra boost
Geen categorie

Hoe geef je je interieur een extra boost?


Ben je op dit moment niet enthousiast over je huidige inrichting? Wil je dit graag veranderen? Dat kan, vaak met een paar kleine aanpassingen ziet je huis er al meteen anders uit. Verander iets van je meubels zoals bijvoorbeeld je eetkamersets of een kleur op bijvoorbeeld de muur. Mocht je nieuwsgierig zijn, lees snel verder voor leuke tips om je interieur een extra boost te geven.

Verven

Hoe langer je in je huis woont hoe viezer de muren natuurlijk worden. Het is onmogelijk om in een huis te wonen waar de muren niet vies worden. Dit kan je natuurlijk eens in de zoveel jaren bijhouden. Als tip kun je eens in de zoveel jaren een schilder laten komen, zodat de muren weer opnieuw worden geverfd. Je kan dan ook kiezen voor een nieuwe kleur, zodat het er net weer anders uitziet dan daarvoor. Mocht je zelf goed kunnen schilderen, kan je dit uiteraard ook zelf doen. Wanneer de muren weer opnieuw zijn geverfd, krijg je snel al een fris of nieuw gevoel in je huis.

woonkamer groene muren sierlijsten

Leegte

Vaak als je leegte in je huis hebt, creëer je ook een gevoel van leegte als iemand naar die muur of ruimte kijkt. Daarom is het ook zeker leuk om verschillende accessoires aan de muur te hangen. Dit kan iets persoonlijks zijn maar natuurlijk ook een mooi schilderij. Om het helemaal vol te hangen creëer je natuurlijk drukte maar iets aan de muur straalt wel meer uit dan alleen maar lege muren. Mocht je veel ramen hebben in je huis dan kun je deze ook bekleden. Dit zorgt voor meer sfeer en daarbij kan je spelen met de lichtinval met behulp van bijvoorbeeld jaloezieën.

woonkamer mooie gordijnen

Meubels

Je meubels zijn vaak ook niet tijdloos. Mocht je al een aantal jaar dezelfde meubels hebben, dan ben je misschien we toe aan iets nieuws. Je hoeft niet al je meubels te vernieuwen, maar met een paar kleine aanpassingen kun je het interieur al een ander aanzicht geven. Denk bijvoorbeeld aan fauteuils, dit kan een stoel zijn die bijvoorbeeld matcht bij de meubels die in de woonkamer staan. Ook zou je kunnen kijken naar een andere tafel of bijzettafeltje als we bij de woonkamer blijven. Vaak met een kleine toevoeging kan een interieur al veel veranderen. Mocht je niet iets nieuws willen aanschaffen, dan zou je ook creatief kunnen zijn met kussensloopjes of afwisselen met verschillende kleuren kussentjes om zo een andere uitstraling te creëren.

mooie woonkamer meubels warm

Bekijk ook:
Woonkamer ideeën
Woontrends 2021

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.