Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woontrends 2021
Wooninspiratie

Woontrends 2021


Ga je het komende jaar verhuizen, of ben je van plan om je woning te verbouwen? In dit artikel laten we de leukste woontrends van 2021 zien. Kijk snel verder en bekijk de nieuwste woontrends, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

2020 is een jaar geweest met veel apart jaar geweest, waarbij er ontzettend veel is gebeurd. COVID-19 heeft ons allemaal geraakt, direct of indirect. In de eerste helft van het jaar moesten we in quarantaine, wat als gevolg had dat we ons ‘normale’ leven niet konden leiden. Nu bijna een jaar later, is de situatie niet heel veel veranderd. We zijn klaar met het coronavirus virus, maar het coronavirus is nog niet klaar met ons. Hierdoor is het ook onzeker hoe ons leven er de komende tijd eruit gaat zien.

Ondertussen blijven heel veel dingen gewoon draaien. De kinderen gaan gewoon naar school, er wordt gewoon gewerkt, en ook op het gebied van interieur & design zijn er ontwikkelingen geweest. Natuurlijk zijn er aspecten uit de woontrends van 2020 die je ook gewoon in 2021 ziet, zoals duurzaamheid, het gebruik van natuurlijke materialen en multifunctionele elementen in huis. Maar voor 2021 zien we ook heel veel nieuwe woontrends waar we erg enthousiast over zijn. Daarom hebben we de leukste woontrends van 2021 hieronder voor jullie op een rijtje gezet.

Thuiswerken

In de afgelopen jaren zagen we de trend dat er heel veel mensen thuiswerken. Daar geldt zowel ZZP’ers als mensen die in loondienst zijn en voor een baas werken. Deze trend is met een hele steile lijn omhoog geschoten. Dit heeft natuurlijk te maken met COVID-19, waarbij het RIVM adviseert om zoveel mogelijk thuis te werken. Bedrijven nemen dit heel serieus, en sommige bedrijven hebben zelfs de stap genomen om hun kantoor op te zeggen, en hun personeel permanent thuis te laten werken. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je niet meer in de file hoeft te zitten, maar het thuiswerken heeft natuurlijk ook een positieve impact op het milieu.

Voor alle thuiswerkers is het belangrijk om een goede werkplek in te richten. Ookal heb je niet de ruimte om een apart thuiskantoor in te richten – er zijn genoeg maatregelen die je door kunt voeren om een fijne werkplek te creëren in huis. Voor velen betekent dit misschien dat het tijd wordt om de zolder op te ruimen, zodat je er een kantoor in kunt richten. Andere potentiële thuiskantoortjes zijn bijvoorbeeld de trapkast of de slaapkamer. Wil je het strak afwerken? Dan kan je denken om een inbouwkast te maken met bureau. En als je echt geen plek hebt voor een groot bureau, kan je misschien een wandbureau overwegen die je eenvoudig kunt inklappen. We hebben al heel veel leuke creatieve oplossingen gezien met betrekking tot het thuiskantoor. We zijn benieuwd hoe jij dit thuis hebt opgelost.

woontrends 2021 werkplek thuiswerken

woontrends 2021 inbouwkast werkplek

woontrends 2021 zwevend wandbureau

Japandi

Ben je grote fan van zowel Scandinavische en Japanse interieurs? Dan hebben we goed nieuws voor je. De Japandi woontrend is namelijk helemaal hot. Simpel gezegd, Japandi is een hybride trend. Deze nieuwe manier van decoreren combineert de moderne flair van Scandinavisch design met de tijdloze elegantie van Japanse esthetiek om een ​​stijl te creëren met het beste van beide bewegingen.

Zowel de ‘Japanse’ – als de ‘Scandinavische’ stijl kenmerkt zich met minimalisme. Ze benadrukken het belang van het creëren van voornamelijk functionele kamers, gedefinieerd door een minimum aan essentiële elementen in plaats van een opeenstapeling van decoratieve objecten.

Eenvoud is daarom de kern van de stijl van Japandi. Het Japanse ‘wabi-sabi’ bestaat uit het zoeken naar schoonheid in het onvolmaakte. En er zijn ook aspecten van ‘hygge’, de Scandinavische trend die een sfeer van warmte en comfort wil creëren.

In de Japandi-esthetiek zijn de neutrale en bleke kleuren van de Scandi-stijl in balans met het meer duurzame Japanse palet, terwijl het slanke Japanse ontwerp wordt verzacht door de eclectische en rustieke aard van de Scandi-stijl. Het resultaat is strakke lijnen, rauwe functionaliteit, een onberispelijke afwerking en veel contrast.

woontrends 2021 japandi keuken

woontrends 2021 japandi interieur

woontrends 2021 japandi slaapkamer

Aardetinten

Aardetinten zagen we het afgelopen jaar heel vaak terugkomen. Deze lijn wordt ook in 2021 doorgetrokken. Zo heeft verfspecialist Flexa Brave Ground uitgeroepen tot de nieuwe kleur van het jaar. Een super mooie natuurlijke aardetint, die je op heel veel verschillende stijlvolle manieren terug kan laten komen in je interieur. Je kunt het bovendien prachtig combineren met andere kleuren en materialen.

In 2021 zullen de warme en aardende tonen van Brave Ground ons in staat stellen zekerheid te vinden in de kracht van de grond onder onze voeten, wat ons aanmoedigt om vooruit te gaan en weer te leven en ons de flexibiliteit te geven om ons aan te passen aan het steeds veranderende omstandigheden waarmee we worden geconfronteerd.

woontrends 2021 flexa kleur van het jaar brave ground aardetinten werkplek

woontrends 2021 flexa kleur van het jaar brave ground aardetinten woonkamer

woontrends 2021 flexa kleur van het jaar brave ground aardetinten keuken

Donkerblauw

Wat geen aardetint is, maar ook terugkomt in woontrends 2021 is de kleur donkerblauw of navy blauw. Vorig jaar werd het prachtige Classic Blue al door Pantone verkozen tot kleur van het jaar. En in het nieuwe jaar gaan we daar dus absoluut meer van terugzien.

woontrends 2021 donkerblauwe keuken

Van blauw wordt gezegd dat het de bloeddruk verlaagt en de hartslag vertraagt, daarom is het een kleur die ontspant, kalmeert en geneest. Hoewel het als een koele kleur wordt beschouwd, kan het je interieur ook een ontspannen uitstraling geven. Het is ook een kleur van betrouwbaarheid en vertrouwen.

woontrend 2021 donkerblauwe muur werkplek

Door al deze eigenschappen worden deze blauwtinten het meest gebruikt in de slaapkamer en badkamer, maar kunnen ze ook in de woonkamer en grote keukens gebruikt worden om dat rustgevende effect te stimuleren. Een ander voordeel wat donkerblauw zo’n fijne kleur maakt, is dat je het heel mooi kunt combineren met andere kleuren. Niet alleen met het populaire wit, zwart of grijs, maar donkerblauw matcht bijvoorbeeld ook heel goed met okergeel.

woontrends 2021 donkerblauwe muur

Ronde vormen en lichte zachte stoffen

Ook ronde vormen is een blijvertje, die de we de komende jaren steeds vaker terug gaan zien. In 2020, 2021, maar ook in de daaropvolgende jaren. Ronde vormen kan in alles zitten, van de kleinste accessoires tot grote meubels. Voorheen gaven veel mensen bijvoorbeeld de voorkeur aan strakke rechthoekige banken, maar daar lijkt verandering in te komen. Het Deense merk Gubi heeft bijvoorbeeld prachtige designklassiekers met ronde vormen, zoals de Stay sofa en de Pacha fauteuil.

woontrends 2021 gubi pacha fauteuil

Maar ook nieuwere merken zoals Ferm Living volgen deze trend met bijvoorbeeld de mooie Rico Brushed bank.

woontrends 2021 ronde vormen rico brushed sofa

Op zoek naar iets wat meer betaalbaar is? Hieronder zie je de super leuke Anna fauteuil, die verkrijgbaar is bij Karwei.

woontrends 2021 ronde vormen karwei fauteuil

Met ronde vormen kan je rechte lijnen in een ruimte doorbreken, waarmee je ook een zachtere uitstraling kunt creëren. Dit effect wordt bovendien versterkt door het gebruik van lichte en zachte materialen, zoals zoals wol en linnen bij.

Statement piece

Het is altijd al erg leuk om een statement piece te gebruiken in je interieur – een opvallend pronkstuk die de aandacht trekt in een ruimte. In 2021 gaan we heel veel van dit soort opvallende items terugzien. Het toevoegen van een statement piece is een geweldige manier om te pronken met je unieke smaak, iets te creëren waar je over kunt praten en een nieuwe dynamiek in een ruimte te brengen.

woontrends 2021 statement piece fauteuil

Statement-pieces zijn er in alle verschillende vormen, kleuren en maten. Een veel voorkomende misvatting is dat het helder, kleurrijk, super groot en extravagant moet zijn, maar dit is niet noodzakelijk het geval. Meubelstukken of accessoires waar je absoluut dol op bent, die meteen je aandacht trekken, die uniek en perfect gewaagd zijn… dit is wat een statement maakt.

woontrends 2021 statement piece grote plant

Om het pronkstuk echt te laten opvallen tussen de rest van je interieur, kan je het strategisch plaatsen op een plek waar het object het middelpunt wordt. Dit kan een plek zijn die direct zichtbaar is als je door de deur loopt of het kan een plek zijn waar de natuurlijke stroom van je kamer naar toe gericht is, zoals boven de open haard of in het midden van meubels in een gemoedelijke opstelling. Als je dit doet, zorg je ervoor dat een al in het oog springend item prominent zichtbaar is in je interieur.

woontrends 2021 statement piece okergele bank

Bekijk ook:
Woontrends 2020
Tuintrends 2020
Flexa kleur van het jaar 2020 – Tranquil Dawn

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.