Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

badkamerverbouwing van gedateerde badkamer naar luxe ontspanningsruimte
Badkamer inspiratie

Badkamerverbouwing – Van gedateerde badkamer naar luxe ontspanningsruimte


Het is alweer een tijdje geleden dat we een mooie badkamerverbouwing hebben laten zien. Daar is het dus hoogtijd voor. We gaan een kijkje nemen in een badkamer, die ontwerpen en verbouwd is door ACT Renovations. Zij hebben een super gedateerde badkamer omgetoverd tot een luxe ontspanningsruimte. Badkamer inspiratie opdoen? Kijk dan snel verder!

Badkamer uitbreiding

De originele badkamer was klein en donker, met onder andere een douche in bad. De briefing was dan ook om een frisse, lichte en eigentijdse badkamer te ontwerpen. De kant wilde ook heel graag een nieuw bad en een aparte douche, zonder dat het heel krap aanvoelt. Om dat waar te kunnen maken, is de badkamer vergroot. Dit hebben ze gedaan door de aan de badkamer grenzende washok erbij te betrekken. Hierdoor was het mogelijk om een ruimte bad en een aparte douche te nemen in de badkamer.  Het is bovendien niet zomaar een bad en een douche geworden – Ze hebben gekozen voor een ruime luxe inloopdouche met een regendouche uit het plafond en een prachtig vrijstaand ovaal bad.

Zo zag de badkamer er eerst uit:

badkamerverbouwing before

En zo is het geworden na de verbouwing:

badkamerverbouwing van gedateerde badkamer naar luxe ontspanningsruimte

toilet houten shutters

Shutters

Wat ook een flinke verbetering is, is dat het raam groter is geworden. Hierdoor is de hoeveelheid natuurlijke lichtinval verdubbeld in de badkamer. Om privacy te kunnen garanderen, hebben ze gekozen voor mooie witte houten shutters. Shutters zien er niet alleen mooi en luxe uit – Met shutters kun je ook het warmteverlies van de badkamer inperken. Je kunt de lichtinval perfect regelen, omdat shutters helemaal dicht of open kunnen, of half geopend, zodat je voldoende lichtinval hebt, zonder dat je inkijk hebt. Daarnaast zijn shutters ook erg duurzaam, en geven ze een meerwaarde aan je woning.

Vloer- en wandtegels

Het team van gebruikte ook een paar trucs om de badkamer nóg groter te laten lijken. De oude lelijke vierkante tegels op de vloer zijn vervangen door grote vloertegels van 120×60 cm. Deze tegels lopen helemaal door tot aan de grote muur in de ruimte inloopdouche. Niet alleen zorgen de grote tegels ervoor dat de er optisch ruimte wordt gecreëerd, maar de beige-grijze kleurtint geven de badkamer ook een hele luxe en warme uitstraling.

De overige muren zijn betegeld met een combinatie van creme-achtige vierkante tegels als lambrising en kleine vierkante tegeltjes aan de bovenkant van de muren. Een mooie combinatie die zorgt voor extra textuur in de badkamer.

badkamer verbouwing inloopdouche led verlichting

Zwevende badkamermeubel

Daarnaast is er ook gekozen voor een zwevende badkamermeubel, die strak aan de muur is gemonteerd. Een prachtige brede houten meubel waar een stijlvolle witte waskom op is is geplaatst. Onder de meubel is verlichting gecreëerd met behulp van een ledstrip, die voor extra licht en sfeer zorgt. Het voordeel is dat het super energiezuinig is. Voor een moderne futurische badkamer, zou je ook kunnen kiezen voor een rgb led strip, maar in deze badkamer past een warme witte ledstrip natuurlijk veel beter.

badkamer zwevende houten badkamermeubel

Badkamerverlichting

Verlichting speelt sowieso een grote rol in deze badkamer. De hanglamp boven het bad van Lighting Collective is een favoriete stuk van de klant, die ook elektricien en eigenaar is van On Point Electrical. Hij liet de hanglamp ombouwen naar 12V zodat het boven het bad kon worden gebruikt.

In de inloopdouche is dezelfde truc toegepast als onder de zwevende badkamermeubel. Aan de rand van het plafond is een opening gecreëerd, van 10 cm vanaf de muur, waar ook ledverlichting in verwerkt is. Dit creëert de illusie dat de wandtegels omhoog gaan in het plafond, wat er erg luxe en chique uitziet.

Er is een smal muurtje gebouwd over de hele breedte van de douche, die wordt gebruikt als een wandplank waar spullen op geplaatst kunnen worden. De ontwerpers hebben bewust extra aandacht gegeven voor dit soort details – Kleine details die een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van de badkamer.

luxe inloopdouche led verlichting plafond

Oog voor details

De basis van de badkamer is licht en neutraal gehouden. Dankzij het gebruik van materialen en kleuren in de kleine details, wordt er interesse opgewekt. Denk bijvoorbeeld aan de gouden accenten, die terugkomen in de gouden kranen, douche en wandhaken. De grote ronde spiegel met de houten rand is ook een mooi voorbeeld, die boven de waskom is gemonteerd. En let bijvoorbeeld ook op de styling details op de badkamermeubel, zoals het kleine ronde marmeren dienblad waar de mooie AESOP producten op zijn geplaatst, en de glazen vaas met de prachtige droogbloemen.

badkamer muurtje in douche

Minder zichtbare veranderingen

Naast alle zichtbare mooie details in de badkamer, is er ook veel veranderd in de badkamer die minder zichtbaar zijn. Één van de grootste uitdagingen was het verlagen van de ondervloer, zodat er geen opstap in de badkamer was. Ze hadden ook een behoorlijke klus om de glazen douchewand helemaal door in het plafond te laten lopen. Dit hebben ze kunnen doen door het plafond te installeren nadat het glas op zijn plaats was. Met trucs van zogenaamde L-kralen en bewegingsvoegen waren ze in staat om het glas perfect op zijn plaats te houden en een naadloze look te bereiken.

Iets wat ook niet zichtbaar is, zijn de ventilatieopeningen die ze langs de zijmuren hebben geleid om ze uit het zicht te houden. Dat heeft ze geholpen om een gepolijste, strakke look te creëren in deze mooie badkamer.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Aniek
  16 mei 2021 at 21:38

  Wow! Waar is dat badkamermeubel van? Prachtig!

 • Reply
  Anniek
  24 mei 2021 at 20:24

  Mooi!
  Welke tegels zijn de grote tegels van 60×120?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.