Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

mooi gedekte tafel
Keuken inspiratie

Schakel in op jouw kookstation!


En welke nummers er worden gedraaid op TopkokFM is helemaal aan jou. Het is echter wel heel belangrijk dat jij jouw fans iedere keer iets bijzonders voorschotelt.

Oké, we kunnen nog langer de vergelijking trekken met muziek maar dat gaan we niet doen. Wordt een beetje saai en vervelend na een tijdje. Hoewel, het bespelen van een instrument kost je flink wat tijd om te leren. En koken heb je wellicht ook niet direct onder de knie. Maar hoe vroeg of laat je er ook mee begint, je kunt het wel degelijk leren. En er ontzettend veel plezier mee hebben! Zodra je een recept perfect hebt weten na te bootsen, precies volgens de beschrijving, voel je je namelijk terecht heel trots. En wanneer je er de volgende keer een geheel eigen draai aan geeft en dit ook nog eens een geslaagd eindresultaat oplevert, wordt die voldoening alleen nog maar groter!

Maar je moet wel alles in huis hebben om jezelf een keukenprins(es) te mogen noemen. En dan hebben we het niet alleen over vaardigheden maar ook over alle ingrediënten en keukengerei. Natuurlijk, een gezonde dosis creativiteit is wel degelijk belangrijk. En ook buiten de keukentafel is dat nodig om jouw gasten een behaaglijk gevoel mee te geven! Bovendien zorg je er daarmee voor dat ze graag nog een keer terugkomen. En daarnaast kom jij bij hen wellicht in hoger aanzien te staan. Wel zo fijn wanneer het gaat om je baas, een belangrijke klant of, nog beter: je (toekomstige) schoonouders!

Hieronder nemen we met je door wat er allemaal voor nodig is om jouw avond perfect te laten slagen.

gerecht kip mooi

Liefdeskruiden

En andere ingrediënten. Natuurlijk, liefde is een hoofdbestanddeel maar je hebt er niks aan wanneer de rest van de onderdelen van jouw gerecht zijn aangebrand of nog moeten garen.

Spreekt een specifieke keuken uit een heel ander deel van de wereld jou aan? Dan bestaat er een kans dat je heel goed moet zoeken in de supermarkt voor kruiden, marinades en andere ingrediënten die het verschil maken tussen namaak en authentiek. Dat kan ook van grote invloed zijn op de smaak. En wanneer je een gerecht recht wilt aandoen – zeg dat maar eens zeven keer achter elkaar – dan neem je met minder dan het beste – dan het juiste! – natuurlijk geen genoegen. Dus heeft de supermarkt niet precies wat je nodig hebt, ga dan naar een toko, de markt op of zoek een ander adresje.

Bepaalde kruidenmengsels kun je wellicht zelf samenstellen, zolang je maar weet wat de bestanddelen zijn. Daarmee wordt je gerecht ook nog eens helemaal van jou. Het overwinnen van dergelijke obstakels is één van de dingen die koken zo ontzettend leuk maakt!

keuken voorraadpotten

Men neme een pan

En niet zomaar eentje. Natuurlijk, voor het koken kies je een pan uit van de juiste grootte die standaard in een setje zit.

Maar dat is ‘t ‘m nou juist: dit geldt lang niet voor alle soorten pannen! Om te grillen en braden met de juiste hulpmiddelen zul je bijvoorbeeld wel wat extra kosten moeten maken. Kun je je dat niet direct veroorloven maar maak je van koken wel je passie, zet dan even een spaarpotje opzij. Daarnaast willen we je op de brost drukken dat je een klein beetje onderzoek doet naar de beste merken. Eva Solo, BK en Alessi zijn bijvoorbeeld altijd te vertrouwen wanneer je een nieuwe pan nodig hebt, van welke soort dan ook. Daar komt nog bij dat je met het wat duurdere keukengerei wel nog vele jaren vooruit kunt. Zoiets noem je nou een slimme investering!

mooie zwarte pannen

Prachtig plaatje

In ieder geval drie zintuigen komen aan bod tijdens het genieten van eten: geur, smaak en… zicht! Kortom, zorg ervoor dat jij je kookkunsten op een appetijtelijk uitziende manier presenteert. Zodra je gewoon maar wat op ieder bord kwakt, verdwijnt de eetlust namelijk. Dat ziet er toch ook niet uit?

Garneren is gelukkig ook iets dat je kunt leren. Een belangrijk aspect aan het opdienen van je gerechten, en niet het aller gemakkelijkste. Althans, afhankelijk van hoe warm gerechten en hun specifieke ingrediënten moeten worden gepresenteerd. Investeren in een degelijke warmhoudplaat is dan ook wel verstandig. Je culinaire hoogstandjes beeldschoon en foutloos opmaken alvorens je ze opdient, kost namelijk tijd. Maar het is de blije gezichten van je tafelgasten natuurlijk alles waard!

Zorg er bovendien voor dat je woon- en eetkamer ook aantrekkelijk zijn aangekleed. Maak het gezellig. Creëer plek voor al je gezelschap door waar nodig wat extra stoelen aan te schuiven of op een andere manier creatief te zijn. Speel met licht en parfums om de zintuigen extra te prikkelen.

Veel plezier en succes met de voorbereidingen op – en het genieten van – jouw bijzondere avond!

Bekijk ook:

Feesttafel dekken
Keukengerei ophangen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.